Jazzfesten er i gang

FORVENTNINGER: Anja Katrine Tomter har store foreventninger til Edvard Hoem.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

FORVENTNINGER: Anja Katrine Tomter har store foreventninger til Edvard Hoem.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fullsatt start for AnJazz-festivalen. Nå gleder Anja Katrine Tomter seg til fortsettelsen.

DEL

Konserten med Emilie Nicolas i teatersalen i går var utsolgt på rekordtid. Og svært mange fikk med seg duoen Knut Reiersrud og Iver Kleive i Vang kirke.

– Vi har nok truffet bra. Forhåndssalget har vært veldig bra, sier en fornøyd festivalleder, Anja Katrine Tomter.

Anja-favottene

Her er hennes favoritter de neste tre dagene.

– Jeg er veldig spent på kombinasjonen litteratur og jazz med Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio i kveld. Vi forsøkte oss tidligere med Lars Saabye Christensen i 2012 og 2015, som var en stor suksess. Edvard Hoem tar for seg slåttekarer og prærieliv når han skal lese utvalgte stykker fra utvandrerbøkene «Slåttekar i himmelen», «Bror din på prærien» og «Land ingen har sett». Det bør bli en snadderforestilling.

Tomter drar også fram konserten med Ola Kvernberg i teatersalen i kveld, der han skal ta for seg dampmaskinen.

Kvernberg regnes for å være en av Norges mest profilerte jazzmusikere. Og på scenen: fele, bass og tre trommiser sammen med Kvernberg på fele, bratsj og gitar. Det kommer til å låte unikt.

– Også er det utrolig morsomt at vi klarte å få Swingbandet Aldershjemmet med Karin Kittelsen til festivalen fredag. Swingbandet Aldershjemmet trekker alltid fulle hus. Jeg er i det hele tatt stolt over satsingen vi har fått til både for de eldre og for de unge (Jazzbalong – Plopp og Prima Vista Social Club, Innlandet ungdomsjazzorkester) i denne festivalutgaven.

Kort stopp

Selv gleder Tomter seg kanskje mest over Blood Sweat & Tears-konserten i Hamar kulturhus lørdag kveld.

– Jeg har jobbet lenge for å få til en Hamar-konsert med Blood Sweat & Tears. Også får vi det endelig til! De kommer til Hamar, gjennomfører konserten og drar igjen etterpå. Og de spiller kun for oss i Norge og Europa denne våren. Utrolig morsomt.

– De blir ikke i byen en stund for å tusle en tur i gågata eller langs Koigen?

– Nei, de reiser igjen søndag. Det er nesten så de ikke får tid til å kjenne etter om de har jetlag eller ikke, sier Tomter og ler.

Artikkeltags