Konsert for nytt orgel i domkirken

PIPEKONSERT: Vang musikkforening lager konsert for flygelet.

PIPEKONSERT: Vang musikkforening lager konsert for flygelet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vang musikkforening skal neste lørdag ha konsert for nytt orgel i Hamar domkirke.

DEL

- En ettermiddag med korpsmusikk i full bredde og en konsertgave fra Vang musikkforening til Hamar domkirkes innsamlingsaksjon til nytt orgel i Domkirke, sier dirigent Trond Eklund Johansen.

Under tittelen «Pipekonsert med Vang musikkforening» skal man framføre et variert repertoar til inntekt for det nye orgelet som er på vei.

Det hele starter med «Rhosymedre» (fra Three Welsh Hymn Tunes) av Ralph Vaughan Williams. Det beskrives som et meditativt stykke over en enkel salme fra Wales. Det ble skrevet i 1920 for orgel, og er også kjent under tittelen «Lovely». Her blir det presentert i en versjon arrangert for blåseorkester av Walter Beeler.

Deretter blir det «First suite i Eb» av Gustav Holst, som regnes som en hjørnestein i korpslitteraturen. Etterfulgt av «Letter from Home» av Pat Metheny, en var melodi om hjemlengsel, egentlig for et gitarbasert band, men fint instrumentert for korps av Svein Henrik Giske.

I «Barnard Castle» av Goff Richards får publikum presentert en mer humørfylt og energisk engelsk marsj.

Det hele avsluttes med «Hymn to Freedom» av Oscar Peterson, som er Petersons hyllest til Martin Luther King. En samle som ble symbolet for borgerrettighetskampen og brukt under marsjen mot Washington i 1963.

Konserten avvikles lørdag 10. mars klokka 12.

Artikkeltags