Bødtker og Sølvguttene i Hamar Teater

SAMMEN: Ellen Bødtker og Sølvguttene kommer til Hamar Teater for å skape julestemning.

SAMMEN: Ellen Bødtker og Sølvguttene kommer til Hamar Teater for å skape julestemning. Foto:

Det blir vakkert og stemningsfullt når Ellen Bødtker og Sølvguttene spiller i Hamar tirsdag 11. desember.

DEL

Den verdenskjente harpisten Ellen Bødtker slapp i forrige uke julealbumet «Harpeklang i vinternatt» sammen med Sølvguttene. Og nå er de sammen på en juleturné.

På albumet «Harpeklang i vinternatt» vil man få høre Bødtkers egne, stemningsfulle komposisjoner, og kjente og kjære julesanger i vakre arrangementer.

– Desember er en stressende periode for de aller fleste, så jeg håper at dette albumet kan være med på å få julefreden til å senke seg. Veldig mange ønsker seg vakker harpemusikk til jul, og jeg vil gi dem melodiøs, stemningsfull musikk som gir gjenklang av tradisjon i en travel førjulstid, forklarer Ellen Bødtker og legger til:

– Jeg håper at det tidløse uttrykket i instrumentet i seg selv og den varme særegne klangen får lytteren til å kjenne på julefreden.

Det er solistgruppen til Sølvguttene og ungdomsgruppen Voiceover som er med Bødtker på turneen.

Bødker er glad for å ha fått med seg Norges mest populære guttekor på sitt album. Juleprogrammet «Sølvguttene synger julen inn» på julaften er Norges mest sette program på NRK.

– – Det er en drøm som går i oppfyllelse å ha de med på albumet «Harpeklang i vinternatt». Jeg har spilt med de helt siden studietiden, og det føles som det er julaften hver gang vi holder konserter sammen. Det er en veldig fin gjeng av entusiastiske gutter, som alltid er veldig nysgjerrige og spør og graver om harpen og dens historie, sier Bødtker.

– Voiceover er ungdomsgruppa til Sølvguttene. De er også kjempeflinke og veldig kjappe til å ta inn min musikk. Alltid med stor iver, og åpenhet. Dessuten har de en lekenhet til musikken og ofte med en herlig rytmisk energi på konsertene. Det kler konseptet Harpeklang i vinternatt. Dirigenten Frikk Heide- Steen er også en god venn og en dyktig leder av ensemblet, forteller harpisten.

På turneen vil man få høre Ellen Bødtkers egen musikk, skrevet spesielt til Sølvguttene, og kjente og kjære julesanger i vakre og helt nye arrangementer av Aleksander Waaktaar. Det blir også premiere på Bødtkers nye komposisjon «Harpeklang i vinternatt» som er skrevet spesielt for denne turneen. Solister er Frikk Heide Steen, Johannes Bødtker og Fanny Soyer.

– Tanken bak denne førjulsturneen er å bringe noe nytt og tidløst til julekonsert-tradisjonen i Norge. Men det aller viktigste er å gi folk et pusterom, hvor de kan dypdykke i musikken som et varmt bad etter en lang dag ute i snøen. Jeg gleder meg stort til å ta med meg harpetonene og reise på turné med de dyktige solistene fra Sølvguttene og Voiceover. Stemmene deres lyder så klart og vakkert, og har det helt spesielle skinnet som klinger så bra sammen med harpen. Jeg håper virkelig vi kan bidra til at folk finner julefreden, avslutter Ellen Bødtker.

Artikkeltags