Gå til sidens hovedinnhold

De lager elektronisk tredjelagsfest på Gregers

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det blir alltid topp stemning, sier John Birkeland Hansen om Melkeveiens tredjelagsfest på Gregers.

For tredje gang skal elektronika/elektrofunk-bandet Melkeveien innby til tredjelagsfest på Gregers. Og i år slår byens formidable elektronikakrefter seg sammen om kvelden.

Snart ny EP

– Sprutebass (Eivind Henjum) har spilt på Docile i jula, mens DJ Strangefruit (Pål Nyhus) har i årevis spilt plater på Nellie i romjula. Nå samler vi alle til stor fest på Gregers. En skikkelig elektronisk helaften, sier John Birkeland Hansen, som spiller trommer i Melkeveien.

Melkeveien har i mange år vært prosjektet til produsenten Kristian Møller Johansen, et prosjekt som ble lagt merke til også i utlandet. Blant annet fikk singelen «Peter Pan Death Wish» rosende omtale i The Times og ble spilt på BBC.

De siste årene har Johansen fått med seg Embret Johnsen på synthesizer og John Birkeland Hansen på trommer. Tidvis er Melkeveien en trio, andre ganger er det Johansens soloprosjekt.

– Den siste tiden har vi jobbet med en EP «Hockey Pizza» som slippes i mars 2019. Planen er releasekonsert på Jaeger i Oslo fredag 8. mars, med påfølgende konsert i Hamar på Sebs Hotel 9. mars. Deretter legger vi ut på turne i Norge, med stoppesteder som Bergen, Stavanger, Kristiansand, Larvik og Trondheim, forteller Hansen.

I godt humør

Men, tilbake til julefesten, som har blitt electronica-publikummets store festkveld i Hamar.

Kvelden legges opp slik: DJ Strangefruit spiller sine plater fra dørene åpnes. Deretter går Sprutbass i gang, med det han selv beskriver som «dansbar Schengen-funk», før det blir en heftig konsert med Melkeveien.

Kvelden rundes av med en ny sekvens med DJ Strangefruit.

– Stemningen på disse kveldene er alltid på topp. Folk stiller pyntet og i godt humør, sier Hansen, om den stadig mer populære «venners-venner-festen».

– Og i år så kan vi tilby, for første gang, forhåndssalg av billetter via Ticketmaster. Da kan folk sikre seg inngang i forkant.