Filharmonien til Vang

TIL VANG: Oslo-Filharmonien kommer til Vang kirke 16. februar. Foto: C.F. Wesenberg

TIL VANG: Oslo-Filharmonien kommer til Vang kirke 16. februar. Foto: C.F. Wesenberg

Artikkelen er over 1 år gammel

Storslått konsert i vente. Oslo-Filharmonien kommer, med kor og solister til Vang, neste fredag.

DEL

– Det er viktig for oss i Oslo-Filharmonien å møte publikum andre steder enn på vår hjemmearena i Oslo. Med tradisjonen som Vang kirke har som flott arena for klassiske konserter, ga det seg selv at vi måtte finne en anledning til å dra dit, sier Ingrid Røynesdal, administrerende direktør i Oslo-Filharmonien.

– Det er også moro å ha med oss koret vårt på tur, Oslo Filharmoniske Kor. Vi har valgt et program som vil passe fantastisk i den rammen som Vang kirke gir: Faurés Requiem og Beethovens 4. symfoni er musikk som vil treffe et stort publikum!

Med seg har de Løten-sangeren Magnhild Korsvik. Hun sang i 2013 hovedrollen i folkeoperaen «Havfest» av Glenn Erik Haugland på Festspillene i Bergen og i Hypermusikal (også Haugland) på Nasjonaloperaen i Oslo.

Som konsertsolist har hun sunget med blant annet i Oslo Domkor, Bergen Domkantori og Romerike Symfoniorkester.

I 2014 var hun solist i Bachs Mattespasjonen på avslutningskonserten for Oslo Kammermusikk-Festival.

På Oslo Opera-Festival sang hun i fjor rollen som Kvinna i Kjell Habbestads opera «Nenia». Hun er også medlem av Oslo Solistkor.

Ellers medvirker Halvor Melien som solist på konserten. Han har sunget en rekke roller på norske og utenlandske scener, blant annet som Papageno i Mozarts «Tryllefløyten». På Nasjonaloperaen i Oslo har han hatt roller i «Don Giovanni», «Carmen» og «Lady Macbeth fra Mtsensk».

På operaene i Kristiansund og Tromsø og på Opera Øst har han hatt roller i henholdsvis «La Bohème», «Mozart» og «Salieri» og «Don Giovanni».

Han er også svært ettertraktet som konsertsolist i Europa og Asia.

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent orkester med over 100 musikere og feirer i sesongen 2019/20 100-års jubileum. Orkestret spiller årlig cirka 60–70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre arenaer i byen.

Oslo Filharmoniske Kor har som hovedoppgave å delta når Oslo-Filharmonien framfører korverker. I tillegg holder koret en rekke selvstendige konserter. I løpet av de ti siste årene har Oslo Filharmoniske Kor medvirket på omkring 170 konserter sammen med Oslo-Filharmonien.

Artikkeltags