Gammelt svingband og nytt jazzband til AnJazz

UNGE: Innlandet Ungdomsjazzorkester kommer til AnJazz.

UNGE: Innlandet Ungdomsjazzorkester kommer til AnJazz.

Artikkelen er over 1 år gammel

Swingbandet Aldershjemmet og nyvinningen Innlandet Ungdomsjazzorkester er klare for AnJazz-festivalen.

DEL

Ungt og gammelt under AnJazz.

I regi av Østnorsk Jazzsenter er IJO ung har et splitter nytt jazzorkester, som består av unge musikere i alderen 14 til 20 år fra Hedmark og Oppland, oppstått. De kalles Innlandet Ungdomsjazzorkester og det er trombonist Nils Andreas «Nilas» Granseth står i spissen for ensemblet.

De skal holde konsert under AnJazz i Hamar Teater lørdag 11. mai.

IJO debuterte under DølaJazz høsten 2018 og nå spiller de på AnJazz og varmer opp for Ensemble Denada som går på scenen klokka 18.00

Samtidig slippes nyheten om at Swingbandet Aldershjemmet holder egen konsert i festsalen på Hamar Teater fredag 10. mai.

– Det blir en swingende formiddag sammen med gutta, da de henter fram musikken til Monica Zetterlund, forteller Anja Katrine Tomter.

Swingbandet Aldershjemmet spiller svingende musikk fra 40- 50 -60 og 70 tallet. De har holdt på i mange år, og har tre CD-utgivelser bak seg. Blant annet den siste, «Fiin årgang».

– Dette er jazz for den eldre garde, men de yngre er selvsagt mer enn velkommen til konsert, sier Tomter.

Besetningen i 2019 er Arne Strømberg (trompet, flygelhorn, trombone, bass og sang), Tor Arne Eriksen (tenorsaks og klarinett), James Dickensson (piano), Arne Bekk (gitar), Svein Erik Haug (bass, saksofoner og orgel) og Henry Slaatten (trommer og vaskebrett).

På AnJazz-konserten vil man høre vokalen til Karin Kittelsen.

Artikkeltags