Konsertkveld skal fylle Atlungstad med folk

TIL ATLUNGSTAD: CC Cowboys er første headliner på den nye St. Hans-konsertserien på Atlungstad Brenneri.

TIL ATLUNGSTAD: CC Cowboys er første headliner på den nye St. Hans-konsertserien på Atlungstad Brenneri. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med CC Cowboys som headliner satser arrangørene på å lage en skikkelig folkefest på uteområdet ved Atlungstad Brenneri i sommer.

DEL

Inspirert av den store suksessen med NRKs «Sommeråpent», som dro 5.000 mennesker til Atlungstad Brenneri, har brenneriet, Stange kommune og eventselskapet Eventlaget gått sammen om å forsøke å gjenskape magien fra sommeren 2016.

22. juni blir det derfor St. Hans-konsert på området.

Årlig konsert

– Vi har jobbet lenge for å lage en folkefest på kulturminnet Atlungstad Brenneri. Målet er å lage en årlig sommerkonsert og en ny møteplass for folk i regionen. Her skal vi hylle sommeren, samtidig som vi viser fram norske artister og band. Vi skal fylle sommerkvelden med herlige musikalske opplevelser, i idylliske omgivelser, sier daglig leder for Atlungstad Brenneri, Ole Volden-Sandersen.

– Og på langtidsvarselet har vi sett at det blir passe vannstand i Mjøsa og knallvær, sier Volden-Sandersen med et smil om munnen.

Han og Espen Bjørkheim fra Eventlaget kunne torsdag stolt vise fram bookingene for den første St. Hans-festen.

Først ut i junikvelden er Stanges egne store sanger, Bernt Ola Volungholen.

– Vi vet at stangesokningene er glade i han, og derfor har vi store forventninger til Bernt Ola. Med hans stemme og Mjøsa som kulisser kan dette bare bli magisk, sier Bjørkheim.

Deretter entrer Frida Ånnevik scenen. Ridabu-sangerinnen er spellemannvinner og er nominert til Spellemannsprisen på nytt i år. Hun er aktuell med deltakelse i TV2-programmet «Århundrets stemmer».

Etter de to lokale artistene har stått på scenen skal festen virkelig dras i gang. Da entrer nemlig CC Cowboys scenen.

– Mange tror kanskje at CC Cowboys har vært her nylig, men det er faktisk en stund siden sist. Uansett, bandet er noe av det sikreste man kan booke om man ønsker seg mye folk og høy allsangfaktor, sier Bjørkheim.

20-årsgrense

Allerede lørdag slippes 1.500 billetter på Ticketmaster.

– Men vi har plass til mange flere på området, sier Volden-Sandersen.

De håper at hamarsingene tar sykkelen ut på selve konsertkvelden. Ellers jobbes det med et eget skyssopplegg i samarbeid med Hedmark Trafikk.

Arrangørene har satt 20-års aldersgrense på kveden. Ikke uten grunn.

– Vi skal ha et skikkelig søkelys på mat og drikke. Lokal mat og egen akevittbar. Fra 1. mai har Atlungstad Brenneri ansatt egen kokk. Det må vi utnytte i sommer, sier Volden-Sandersen.

Artikkeltags