Får jubilere med Det Norske Kammerorkester

JUBILERER: Det Norske Kammerorkester er 40 år, og holder jubileumskonsert på Hamar.

JUBILERER: Det Norske Kammerorkester er 40 år, og holder jubileumskonsert på Hamar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det Norske Kammerorkester holder sin jubileumskonsert i Hamar kulturhus søndag 5. november. Den konserten får Hedemarken barne- og ungdomsorkester være med på.

DEL

Det Norske Kammerorkester lager storslått konsert i Hamar kulturhus, sammen med solist Truls Mørk.

40-årsjubileet får også Hedmarken barne- og ungdomsorkester være med.

─ Hele opplegget er til betydelig inspirasjon for store og små, sier leder for HEBU, Øystein Skjesol, som er henrykt for muligheten det lokale barne- og ungdomsorkesteret nå har fått.

De regnes for å være et av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena, Det Norske Kammerorkester.

Da de skulle markere sitt 40-årsjubileum i Hamar, inviterte de likeså godt med seg Hedemarken barne- og ungdomsorkester (HEBU) til å delta. De får være med på et av stykkene under konserten. Her blir det musikk fra barokken og fram til vår samtid.

I høst har spente ungdommer forberedt seg til å spille Concerto Grosso av Händel. Og i september fikk det lokale orkesteret besøk av en instruktør fra Det Norske Kammerorkester.

I forkant av den store dagen i Kirsten Flagstad-salen, fikk de også reiser de inn til Den Norske Opera og Ballet i Oslo for å ha prøver sammen med orkesteret.

Siden starten i 1977 har Det Norske Kammerorkester utviklet seg til å bli en av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena, men opptredener over store deler av Europa, USA og i Asia.

Jubileumskonserten bil også ha med seg cellist Truls Mørk.

Mørk er den første skandinaviske finalist og prisvinner ved Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva 1982, han fikk UNESCO-prisen ved Eurovisjonens konkurranse i Bratislava i 1983, Grammy-pris for sin innspilling av Brittens cellosuiter i 2002, Lindemanprisen og en rekke Spellemannpriser.

Høsten 1998 ble Truls Mørk utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs Orden.

På jubileumskonserten spiller han blant annet cellokonsert i a-moll av Robert Schumann.

Artikkeltags