Lager ny runde med metalfest

ORDFØRERSELFIE: Nils Ivar Martila unnet seg å ta en ordførerselfie med Einar Busterud under MMF på Seb's Hotel i fjor.

ORDFØRERSELFIE: Nils Ivar Martila unnet seg å ta en ordførerselfie med Einar Busterud under MMF på Seb's Hotel i fjor.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nils Ivar Martila skapte historiens første Martila Metal Fest i fjor, hvor til og med ordføreren ble med på festen. Nå blir det en ny konsertkveld.

DEL

– Ordføreren sa at det var den største energien han hadde opplevd på Hamar på 20 år. Og til HA sa Busterud at han likte bedre heavy metal enn falsett, med hint til storkonserten med Aha på Stortorget, sier Nils Ivar Martila og smiler.

Til vanlig er han frontfigur i bandet Claymords. Han fikk ideen om å lage en komprimert metalfestival på Seb's Hotel i fjor, med flere band på scenen i løpet av en lang dag.

– Det ble stinn brakke, og folk var veldig fornøyde med arrangementet. Seb's-innehaver Hein Rikar Steen Michaelsen sa at dette måtte vi få til igjen, sier Martila.

Og ordføreren kommer tilbake, som hedersgjest, og åpner metalfesten også i år.

– Hva er motivasjonen for å lage dette arrangementet?

– Konsertscenene dør ut i Norge. Det betyr mye at vi får beholde steder som Seb's, slik at man får vist fram det som finnes av band i landet. Målet har vært å skape et konsept som fyller opp scenene, skaffer publikum og gir stedene inntjening ved at folk kommer og drikker øl og nyter god musikk, sier Martila.

MMF-konsertdagen skjer i fem byer i Norge og i Stockholm, men i Hamar er det bandene Claymords, Acârash, Kvikksand, Jäger, Codfish og The W Likes som får opptre. Dermed blir det en blanding av lokale band og mer langveisfarende gjester.

Det hele skjer fredag 18. januar.

Nils Ivar Martila har flyttet til Hamar og er frontmann i Claymords, som opprinnelig er fra Bergen. Bandet startet i 1993 og har turnert internasjonalt i en årrekke.

De har en uoffisiell verdensrekord som er verdens nordligste metal release, på puben Svalbar i Longyearbyen.

– Og vi trosset Utenriksdepartementet og spilte seks konserter i krigsherjede Ukraina i 2014, deriblant Donetsk, forteller Martila.

Claymords er snart aktuelle med singelen «Kongen av helvete» på norsk/svensk sammen med popartisten Ulf Wahlberg (67) fra Secret Service.

Secret Service har på sin side solgt 30 millioner album.

Artikkeltags