Nordgarden: – Kan ikke stoppe opp

HAMARKONSERT: Terje Nordgarden prøver seg med egen konsert på Festiviteten. Han kommer med fullt band, og satser på å gjenskape noe av Stortorget-stemningen.

HAMARKONSERT: Terje Nordgarden prøver seg med egen konsert på Festiviteten. Han kommer med fullt band, og satser på å gjenskape noe av Stortorget-stemningen. Foto:

Torsdag 8. november står Terje Nordgarden med fullt band på scenen på Festiviteten etter en fantastisk år for Hamar-artisten.

DEL

– Jeg får vel finne på noe sprell igjen. En kan ikke stoppe helt opp, selv om året har vært veldig bra. Det blir en offisiell avslutning på «Changes»-turneen, og så blir det å lodde litt temperaturen. Om det ga noe effekt å varme opp for a-ha i august, sier Terje Nordgarden.

Kommer med julesingel

For han fikk æren av å varme opp for det ikoniske popbandet a-ha foran 12.000 mennesker på Stortorget.

Opplevelsen ga mersmak å spille for hjemmepublikummet. Derfor kommer han til Festiviteten med fullt band.

– Jeg slipper julesingel 16. november, kalt «Du kan vel komme hjem til jul», før jeg runder av året med en liten turne i Italia. Deretter venter finpussen på en norskspråklig plate, som kommer september neste år.

I to år har han jobbet med plata:

– Nå begynner det hele å snøre seg sammen og ligne på noe brukbart. Det å skrive på norsk er en helt annet prosess enn å skrive på engelsk. Nå har jeg brukt et par år på venne meg til å skrive på norsk, og har nesten måttet lære meg morsmålet på nytt, sier Nordgarden og smiler.

Østlands-Springsteen

– Du skal fri til de som lager spillelistene på NRK P1?

– Hehehe. Vi får håpe det blir effekten, mer radiospilling.

– Når jeg skal over på norsk så er det viktig å finne en stemme og et uttrykk jeg har kunnet stå for. Jeg kunne ha prøvd å få gitt ut noe på dialekt, men under oppveksten på Storhamar så var det nærmeste jeg kom noen form for dialekt at jeg sa «id'diot» og «ban'nan».

– Frida Ånnevik er fra Ridabu og er flink. Hun har et dialektkort å bruke, og det har ikke jeg. Derfor har jeg slått meg til ro at jeg har en helt grei østlandsdialekt. Så da velger jeg å legge meg selv i DumDum Boys- og DeLillos-landet.

– Med litt Bruce Springsteen som bobler under overflaten.

Artikkeltags