Gå til sidens hovedinnhold

Ørnulv turnerer med Alsos

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag står Christel Alsos på scenen på Sagbladfabrikken. Hamar-musikeren Ørnulv Snortheim er med, og han settes i julestemning hver gang.

I forrige uke skrev Hamar Dagblad om sangeren Christel Alsos, som kommer til Hamar. Hamar-musikeren Ørnulv Snorheim har vært trofast støttespiller på scenen de siste ti årene:

– Vi har blitt veldig nærme hverandre, og jeg har veldig sansen for henne som musiker. Hun er utrolig dyktig og talentfull. Å få være med noen som gir meg så mye glede og et kick som musiker er... hyggelig. Hun har en vanvittig dynamikk i stemmen og hun når ut til publikum på en helt unik måte. Det høres kanskje litt voldsomt ut, men hun har faktisk en av de beste sangstemmene i verden.

Nå er det julemusikk som gjelder:

– Det skal fryktelig mye til at man klarer å synge julesanger på en måte som gir mening for meg. Hun klarer å pare det å synge julemusikk og det å skape en fantastisk musikalsk opplevelse av det. Hver gang, sier Snortheim.

Snortheim er en ettertraktet musiker. Hamarsingen har bygget sitt eget studio i uthuset i Folkestads gate i Hamar, Dakkota Studio, hvor han den siste tiden har jobbet mye med Haddy N’jie i tillegg til egne prosjekter.

– Jeg er privilegiet som får jobbe med artistene N’jie og Alsos.

Nå er det altså Alsos som har fokus, og Snortheim er med som en av fire musikere på miniturneen, som består av to konserter i Oslo i tillegg til besøk i Hamar og Bardufoss.

– Er det du som fikk Alsos til Hamar?

– Vet ikke helt hva jeg skal svare på det spørsmålet. Kanskje. Uansett: Det blir en fantastisk kveld i sagbladfabrikken. Vi skal servere julemusikk som skal kles inn i noen veldig kule lydbilder. Folk kan vente seg et litt uvanlig møte med den tradisjonelle julemusikken.