Return feirer 40 på Atlungstad neste sommer

40 ÅR: Neste år er Return 40 år. Det skal markeres med turneer, og de får æren av å være Sankthans-konserten-bandet på Atlungstad.

40 ÅR: Neste år er Return 40 år. Det skal markeres med turneer, og de får æren av å være Sankthans-konserten-bandet på Atlungstad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Return fyller 40 år neste sommer. De får æren av å være hovedbandet under storkonserten på Atlungstad neste sommer.

DEL

Lørdag 20. juni neste sommer står Return på scenen, sammen med venner. Da legges det opp til en storstilt markering av bandet, som da har holdt det gående i 40 år.

– En heidundrendes 40-årsfeiring, lover Stanges kultursjef, Solbjørg Tveiten.

– En sprek 40-åring, må vi få si, sier Return-bassist Tore Larsen og humrer.

Tar med gjester

Hvordan kvelden legges opp er ikke klart ennå, men både bandet og kultursjefen ser for seg en utvidet markering av bandet.

– Det kommer gjesteartister, Tore?

– Når vi kommer til konserten i juli har vi brukt hele våren på å blåse opp ballonger. Vi er vel kjent for å finne på noen sprell, svarer Larsen hemmelighetsfullt.

I det hele tatt blir 2020 et år hvor man vil se mye av Return.

– Den 31. januar starter vi jubileumsåret opp med en event der vi har fått med oss Mona B. Riise i en kombinert konsert og historietime på Stange bibliotek, som i etterkant blir utvidet til en akustisk turne rundt omkring i kulturhus og konsertlokaler i utvalgte steder i Norge. Full rulle.

20. juni-konserten på Atlungstad blir starten på en hektisk festivalsommer for bandet. Dermed kan man si at det blir to Return-turneer som starter i Stange i 2020.

– Det viser at vi er Stange-patrioter på vår hals.

Ikke nok med det, det vil bli sluppet nye låter fra bandet.

– Vi går berserk for å vise at vi holder koken i 2020, sier Larsen.

Startet i låve

– Vi var 16 år gamle da vi begynte å spille i en låve ute på Espa, så det begynner å bli ei lang historie.

Bandet het først Polish i 1980.

 I 1985 kom gjennombruddet med singelen «Sheila», som solgte 1.000 eksemplarer og som gjorde Return til norgesmestre i rock.

Resten er historie. Og det svært få i landet som ikke kjenner til «Bye bye Johnny», «Change the attitude» og «Sing me a song».

– Return er en del av Stange sin identitet. Bandet er flinke til å profilere hjemkommunen, og stangesokningene er flinke til å støtte opp om Return. Når det er sagt, så er Return i høyeste grad et band av internasjonal karakter og en nasjonal kulturskatt, sier Tveiten.

– Solid merkevare

I underkant av 2.000 så Hellbillies spille forrige helg. Den tredje Sankthanskonserten i rekken.

– Det er mange som har et nostalgisk forhold til Return og til musikksjangeren, og det er vanskelig å se for seg at Sankthanskonserten 2020 skal bli noe annet en enn en stor musikkopplevelse og en real folkefest, sier direktør på Atlungstad Brenneri, Ole Volden-Sandersen.

– Hvordan blir det å spille på Atlungstad?

– Jeg var med på dugnad og sto og skjenket øl under Hellbillies-konserten, og makan til proft arrangement. Det blir bare en fryd å være en del av dette, som er blitt en solid merkevare for Stange, sier Larsen.

Billetter slippes på Ticketmaster 1. juli.

– Den første måneden selges billettene med 100 kroner i rabatt for «earlybirds», lokker Solbjørg Tveiten.

Artikkeltags