Gå til sidens hovedinnhold

Nordgarden får varme opp for a-ha

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir Hamar-artisten Terje Nordgarden som får æren av å varme opp for a-ha under storkonserten 14. august.

– Store greier! Jeg ble litt satt ut da jeg fikk telefon om at jeg skulle få varme opp for a-ha, sier Terje Nordgarden, som går under artistnavnet Nordgarden.

– Endelig får jeg vist meg fram i stor skala her hjemme på Hamar. Det er jo en drøm å få spille på Stortorget, også som en bonus: A-ha en av de store musikalske heltene fra 80-tallet.

– Fra det tiåret husker jeg to musikkvideoer: Bruce Springsteen med sin bandana i «Born in the USA» og Morten Harket i «Take on me»-tegnefilm-videoen.

Han stiller med femmannsband på scenen, og får gå på en time etter at dørene åpnes på Stortorget, klokka 18 tirsdag 19. august.

Da vil han ha med seg Terje Engen (trommer), Kristian «Gesse» Edvardsen (bass), Henrik Mosnes (tangenter) og Atle Nymo (saksofon).

Nordgarden har i år 15-årsjubileum som artist. Det første albumet ga han ut i Italia i 2003. Etter ti år vendte han hjem til en ny tilværelse Norge, men fortsetter artistlivet. I år kom han med sin sjette utgivelse, «Changes».

– Dette er jo en gavepakke. Det er veldig kamp om å få oppmerksomhet i musikklivet i dag. Men denne muligheten tar jeg, og jeg skal nyte hvert sekund på scenen, sier Nordgarden.

Les også

Nordgarden med nytt album

Espen Røhne Solheim i bookingselskapet Venues mener at Nordgarden vil passe perfekt sammen med a-ha:

– Vi har villet ha en god support på disse konsertene, og samtidig støtte opp om en lokal artist eller et lokalt band. Nå har vi endelig fått til det. Og Terje er riktig mann for dette oppdraget, en artist vi liker godt og som har holdt på i mange år, sier Solheim.

– Det er kjempeviktig å få folk inn på Stortorget så tidlig som mulig, og da må vi skape god stemning, sier kultursjef Morten Midtlien, som også er fornøyd med å få Nordgarden inn som oppvarmer.

Det gjenstår bare rundt 100 billetter til konserten. Dermed blir nok en torgkonsert i Hamar utsolgt, som under Sting og Elton John.

A-ha har mange fans, verden over. Midtlien sier mesteparten av billettene er solgt til lokale konsertgjengere, men det er også en solid andel langveisfarende som velger å ta turen til Hamar en tirsdag i august.

– Vi er veldig fornøyde med fordelingen. De siste årene har vi ligget på cirka 6.000 billetter lokalt og cirka 4.000 besøkende. Det betyr at vi får mange gjester til byen vår også i år.

– Kommer det folk fra Japan og Sør-Amerika, land som har mange Aha-tilhengere?

– Ja, det gjør nok det. Under Elton John i fjor var det 150 som kom langveisfra. Vi hadde publikum fra alle verdensdeler. Slik blir det også i år.