Spente på debutkonserten

Bildetekst

Bildetekst

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En hip-hop-trio fra Hamar har store planer og drømmer. 23. februar starter moroa på Gregers - der har de sin første opptreden.

DEL

Det er tre veldig klare og litt nervøse unge menn som kommer til å gå på scenen på Gregers neste torsdag. Her skal de presentere seg selv under gruppenavnet «Gatekomplex», og de stiller med helt egenkomponerte låter, alt fra beat til tekst.

– Vi har jobbet sammen om dette siden 2013 og det er noe vi virkelig brenner for. En konsert som dette har vi tenkt lenge på, men vi ville være sikre på at vi har noe holdbart å levere. Nå har vi jobba mye med «sounden», og føler oss klare, sier trioen.

Leverer kvalitet

Gatekomplex består av Kristian «Albino» Andersen, Toni «Ustelt» Havik og Daniel «Da9el» Grindalen. De tre gutta produserer låtene sine i et eget studio lokalisert på Briskeby. Foran konserten på Gregers kjenner de at de er litt klamme i henda, men de håper at mottakelsen blir varm.

– Vi er spent på hva folk synes, men vi håper på det beste. Så lenge vi unngår å drite oss ut, sier «Albino», og blir støttet opp av kompisene:

– Vi har litt nerver, men vi føler oss klare. Nå møtes vi hver eneste dag for å øve, og vi føler oss ganske sikre på at vi kommer til å levere kvalitet, legger de til.

Norske tekster

Gruppa har tatt et bevisst valg om å rappe på norsk.

– Hele greia starta med at vi møttes jevnlig og det ble noen hete diskusjoner mellom oss om norsk rap. Vi bestemte oss derfor å prøve å lage en låt sammen, og deretter har det bare ballet på seg. Det å rappe på norsk gjør at alle her forstår hva vi rapper om, sier Kristian.

Tekstene de skriver tar opp guttas perspektiv på samfunnet, og det er ikke alltid de er beskjede i sin framstilling.

– Det kan nok være at noen av tekstene er litt på spissen. Selvfølgelig overdriver vi en gang i blant, men det er en del av kunsten. Folk må ikke bli skremt av det de hører, men det er alltid et snev av sannhet i alle spøker, sier gutta, som allerede har gitt ut et album på Spotify, og fått noen av låtene sine spilt på Radio Exact.

Nå håper de at konsertdebuten kan være et springbrett på veien videre mot nasjonal anerkjennelse.

Gatekomplex oppfordrer alle til å ta turen til Gregers den 23. februar og de lover å levere et bra show etter beste evne.

Artikkeltags