Vulkansk konsert

BESØK: Vulcan Quartet inntar Hamar domkirke søndag, sammen med Thomas Stenborg. Pressefoto

BESØK: Vulcan Quartet inntar Hamar domkirke søndag, sammen med Thomas Stenborg. Pressefoto

Det blir kammermusikk av ypperste klasse når Vulcan Quartet og Thomas Stenborg gjester Hamar søndag.

DEL

Vulkan Quartet og Thomas Stenborg avlegger Hamar Domkirke som en del av sin sommerturné til Nord-Norge og Innlandet.

Variert

Det loves innslag fra Joseph Haydn, strykekvartettens far, til Robert Schumanns klaverkvintett.

– En reise i variert og briljant kammermusikk, lokker Maren Nyborg på vegne av kvartetten.

I tillegg til å utforske kjernerepertoaret for kvartett har Vulkan Quartet fra høsten 2018 innledet et spennende samarbeid med danser og koreograf Kyrre Texnæs.

– Kyrre er en pioner innen kultur og næringsliv og har tidligere jobbet med blant andre Oslo-Filharmonien. Ved å jobbe med koreografi og finne bevegelser som allerede ligger i musikken skapes det en spennende måte å formidle de klassiske mesterverkene på, sier Nyborg.

Helt ny musikk av de unge skandinaviske komponistene Anna Berg og Thomas Stenborg skal også bevege både musikerne og publikum under Hamar-besøket.

Fant hverandre

Vulkan Quartet er en strykekvartett med fire unge musikere som er bosatt i Oslo. Alle har mastergrad fra Norges musikkhøgskole, og musikerne fant hverandre gjennom sin brennende interesse for kammermusikk.

Kvartetten består av fiolinist Sander Tingstad (opprinnelig fra Lillehammer), fiolinist Kaja Pernille Østervold, Maren Nygård på bratsj og Marit Johansen på cello. Med seg på turneen har de pianist Thomas Stenborg, også utdannet fra Norges musikkhøgskole.


Artikkeltags