Hektisk førjulstid for artisten Christel Alsos. 30. september slapp hun sitt tredje album. Nå er hun på turné sammen med Kurt Nilsen. Oppe i alt dette har hun sin egen lille rundreise med julemusikk.

– Jeg har med meg et fantastisk band på min egen turné, men som «soloartist» så blir det bare tid til å besøke Hamar, Oslo og Bardufoss, sier Alsos.

– Jøss, i eksklusivt selskap?

– Ja. Det var på tide å komme til Hamar igjen, for jeg har bare vært her i forbindelse med Idrettsgallaen og en konsert i fantastiske Hamardomen.

Alsos har plukket låter fra juleplata «I den kalde vinter», som kom for tre år siden, i tillegg til noen av de julesangene hun fikk et nært forhold til i løpet av oppveksten. Det blir garantert harmonisk.

– Jeg håper å skape skikkelig julestemning, og vil hjelpe folk med å finne roen i førjulsstresset. Man merker det på publikummet at det er en helt annen oppmerksomhet i denne tiden, og da er det en takknemlig jobb å stå på scenen.

– Hva er jul for deg?

– Det er et begrep som heter «å reise hjem til jul». Jeg er heldig som kan reise nordover til barndomshjemmet i Fauske for å møte familie og venner, og trekke meg litt tilbake.