Mektig med korps

TRADISJON: - Å spille sammen med Hamar musikkorps er en fin tradisjon, sier Merethe Trøan. Foto: Jo E. Brenden

TRADISJON: - Å spille sammen med Hamar musikkorps er en fin tradisjon, sier Merethe Trøan. Foto: Jo E. Brenden

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er så mektig! sier Merethe Trøan om å holde julekonsert med Hamar musikkorps i ryggen.

DEL

– Egentlig burde vi alle gjøre unna juleforberedelsene i november, og dra på konserter i desember. Nå skjer det mye bra på konsertfronten i Hamar, og folk virker å være flinke til å møte opp, sier Merethe Trøan.

– Masse energi

Fredag skal sangeren selv i aksjon. I over ti år har hun og Hamar Musikkorps hatt som tradisjon å holde julekonsert i Hamar domkirke.

– Jeg er så glad for at jeg har fått lov til å samarbeide med musikerne i korpset i mange år og at det har blitt en tradisjon som henger høyt. Det blir ikke julestemning i sjelen min før jeg har hatt konserten sammen med dem, sier Trøan, og fortsetter sin hyllest:

– De er blitt et stort korps, og det er en masse energi. Også holder korpset et svært høyt nivå musikalsk. De er rett og slett fantastiske!

Renate Nesset i Hamar Musikkorps er også glad for samarbeidet med Trøan.

Og hun sier at konserten er viktig for korpset:

– Et av årets store høydepunkt for korpset er nettopp julekonserten i Hamar domkirke, og vi er takknemlige for at publikum alltid tar turen for å skape litt førjulsstemning sammen med oss. Vi forsøker å lage et stemningsfylt avbrekk i førjulstida, sier Nesset.

Hun har en oppfordring til publikum:

– Sen skuldrene og nyt!

Moderne og nytt

– Hva får folk se?

– Det blir en salig blanding av klassikere og de nye julelåtene. Kort og godt de sangene du trenger for å komme i julestemning, sier Trøan.

I disse dager går Maria Menas «Home for Christmas» i heftig rotasjon på DAB-radioene som hamarsingene fikk under juletreet i fjor. Den har Trygve Skaug laget i norsk versjon. Trøan og korpset vil framføre den i kirken.

Ellers kan man få høre klassikeren «Panis angelicus» og «Mary, Did You Know?»

– Og til slutt, når alle i kirken reiser seg og synger «Deilig er jorden» ... Da blir jeg så rørt at jeg ikke klarer å synge. Jeg bare står der og nyter synet av alle som synger og nyter trøkket fra korpset. Da kommer det en liten tåre, for det er så mektig.

Ivar Hellesnes leder konserten, og Ole Elias Holck er utfordret til å binde sammen konserten på sin egen måte.


Artikkeltags