Maria Mena til Scandic Scene

TIL HAMAR: Maria Mena med egen førjulskonsert på Scandic Scene.

TIL HAMAR: Maria Mena med egen førjulskonsert på Scandic Scene. Foto:

Tidlig varsel, men Maria Mena er klar for førjulskonsert på Scandic Scene.

DEL

Det er bookingbyrået Venues som bringer nyheten.

Datoen er satt til 8. desember.

– En kveld med den varme lyden av vinter, sier Thomas Härkönen fra Venus og opplyser at billettsalget allerede er i gang via Ticketmaster.

«Vidunderlig vakkert», lød VG-anmelderens dom over Maria Menas julehit «Home for Christmas», som har blitt en juleklassiker i Norge.

Maria Mena trollbandt Grieghallen og Bergen i desember i fjor, og BA trillet terningen til en klokkeklar femmer og stemte i med følgende beskrivelse av innledningen av konserten:

«#8221;Det var altså et stappfullt Grieghallen som Mena fikk erfare, og da musikerne begynte å komme på scenen sto jubelen i taket. Det var en høyst ærverdig framtreden Mena introduserte med, der alle de svartkledde musikerne (14 på det meste) fant sine plasser. Så fikk flygelet fylle hallen før Mena selv entret scenen med Ole Paus' «Mitt lille land». Seansen var nærmest en prosesjon, og følelsen om at her skulle det skje noe stort var gåsehudframkallende. Allerede under åpningslåten ble denne påstanden forseglet. Stemningen var satt, og hver eneste bevegelse ser ut til å fengsle publikum. Et særs godt utgangspunkt for artisten som bærer følelsene utenpå kroppen.”

Maria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring med «My Lullaby». Siden den gang har hun befestet posisjonen som en av Nordens mest suksessrike artister.

Mena lovprises av noen av verdens største artister, blant Kanye West og Sam Smith.

Hun har vært høyt på hitlistene i Europa, Sør-Amerika og Asia, og har i løpet av 11 år fått et verdensomspennende publikum.

Fortsatt skriver hun alle sangene hjemme på kjøkkenet i Oslo.

Maria Mena har vunnet Spellemannprisen (for albumet «Cause And Effect») og Edvard Grieg-prisen. Hun har også vært nominert til tysk Grammy (Eccho award).

Artikkeltags