Korona tvang de til å gjøre om hundehotellet i Vang til et hundedagis

HUNDELYKKE: Sindre og Anne Siri Brun-Follerås tok over Hundelodgen i fjor høst. Nå kjemper de seg igjennom koronatiden. Til høyre går Beate Volungholen Bråten.

HUNDELYKKE: Sindre og Anne Siri Brun-Follerås tok over Hundelodgen i fjor høst. Nå kjemper de seg igjennom koronatiden. Til høyre går Beate Volungholen Bråten. Foto:

– Heldigvis var vi kommet i gang med hundedags da koronaen slo til. Hvis ikke hadde vi aldri overlevd.

DEL

Ekteparet Anne Siri og Sindre Brun-Follerås tok over Hundelodgen i Vang. De fikk en fin start.

Men så kom koronaen.

– Vi hadde begynt å få mange bookinger, men når koronaen slo til så måtte vi stenge hundehotellet. Alt ble avbooket, Det var ingenting aktivitet, forteller Anne Siri Brun-Follerås.

Medhjelper Beate Volungholen Bråthen ble permittert fra drømmejobben hun nettopp hadde fått. Hun skulle være hundeansvarlig på den nyopprettede hundedagisen, som var igang 1. mars.

– Kjedelig at ting ikke ble som vi planla. Jeg har vært oppe på besøkt og hilst på, for jeg klarer ikke å holde meg unna, selv om jeg fortsatt er permittert.

Slipper lang biltur

Gradvis vender driften tilbake til normalen øverst i Vangsåsen.

– Sommeren så veldig bra ut, men så fikk vi mange avbestillinger på grunn av at folk avlyste planlagte utenlandsturer. Nå begynner det å ta seg opp igjen, for folk har kastet seg rundt og planlegger Norgesferie i stedet. Og da er det mange som kvier seg for å ta med hunden på lang biltur, sier Anne Stine.

I mellomtiden fortsetter de å drive med hundedags.

– Hadde det ikke vært for hundedagisen så hadde vi ikke klart oss. Den har holdt liv i bedriften.

Målet er at de lørdag skal starte opp hundedagis for fullt, med hentetjeneste for hundene i sentrum fra september måned.

– Vi ser at noen synes det er langt å kjøre hundene opp i Vang.

Hun gleder seg til å presentere et profesjonelt opplegg til høsten.

Da er forhåpentligvis situasjonen slik at Bente er tilbake i 70-prosentstillingen hun var tiltenkt:

– Jeg har vokst opp med hund. De siste seks årene har jeg hatt hund selv, og hundeinteressen er over middels stor. Jeg er heldig som får jobbe med hobbyen min, sier hun og smiler.

– Bente er så lidenskapelig opptatt av hund at det er helt spesielt. Samtidig er hun en fantastisk person. Hun jobbet her under de forrige driverne, og henne bare måtte vi ha med oss videre, skyter Anne Siri inn fra sidelinjen.

– Hvordan ser en typisk dag ut på hundedagis?

– Vi skal ha samlet alle hundene til vi starter dagen klokka 09. Da tas en gjeng ned til parken mens de andre, som har behov for det, får gå turer. Så leker hundene og styrer på fælt til de får komme inn ved 10.30-tiden. Deretter er det lunsj og hvile. Dagen avsluttes med en ettermiddagsøkt før henting, forteller Anne Siri.

Ønsker bedre utnyttelse

– Hva er ambisjonene videre?

– Det er å få til hundedagisen skikkelig. Samtidig sitter vi på et fint anlegg som vi kunne tenke oss å utnytte bedre. Kanskje til kursing og sosiale kvelder.

– Vi får ta et steg av gangen.

FHI og Mattilsynet har slått fast at koronasmitte ikke kan overføres til eller fra hund.

TEKKE: Beate Volungholen Bråthen er lidenskapelig opptatt av hunder.

TEKKE: Beate Volungholen Bråthen er lidenskapelig opptatt av hunder. Foto:

NORMAL HVERDAG: Beate Volungholen Bråthen og Anne Siri Brun-Follerås håper på en normal hverdag fra høsten av. Beate er i dag permittert fra Hundelodgen.

NORMAL HVERDAG: Beate Volungholen Bråthen og Anne Siri Brun-Follerås håper på en normal hverdag fra høsten av. Beate er i dag permittert fra Hundelodgen. Foto:

Artikkeltags