Koronakrisen gjør at Hamar Dagblad kutter tre utgaver

MÅ SPARE: Daglig leder i AS Østlendingen, Truls Sylvarnes, fjerner tre av Hamar Dagblads papirutgivelser før sommerferien.

MÅ SPARE: Daglig leder i AS Østlendingen, Truls Sylvarnes, fjerner tre av Hamar Dagblads papirutgivelser før sommerferien.

Tre av Hamar Dagblads papirutgivelser før juli kuttes på grunn av krisen rundt koronaviruset.

DEL

Medie-Norge rammes hardt av den pågående koronakrisen.

- Må ta hensyn

I AS Østlendingen er flere av annonseselgerne delvis permittert på grunn av fallet i annonsemarkedet.

Det rammer utgivelsene av den fullt reklamefinansierte papiravisen til Hamar Dagblad fram mot sommerferien.

– Vi er inne i en spesiell tid, der vi må ta hensyn til økonomien. Det å ta ned vekk noen utgaver er en fornuftig og effektiv løsning for å spare penger slik situasjonen dessverre er nå, sier daglig leder i AS Østlendingen, Truls Sylvarnes.

For Hamar Dagblad betyr det at neste papirutgave blir torsdag 28. mai. Deretter kuttes papirutgavene torsdag 4. juni og torsdag 25. juni.

Hamar Dagblad tar hvert år pause i papirutgavene i juli måned. Det vil også skje i år.

Vil ha normale tider

– Men hvordan kommer dette til å slå ut på utgivelsesfrekvensen over sommerferien?

– Det må vi komme tilbake til og ta en vurdering på et senere tidspunkt. Nå må vi følge med og se hvordan markedet utvikler seg. Foreløpig er det en veldig uoversiktlig situasjon, der framtiden synes vanskelig å spå, sier Sylvarnes.

– De fleste mediebedriftene har måttet permittere. Samtidig har det aldri vært større interesse for lokalmediene redaksjonelt. Det positive er at vi aldri har hatt flere «innom butikken» enn det vi har nå. Nå er utfordringen å holde på de nye leserne og at flere oppdager at lokalavisa har mye mer annet stoff enn siste nytt om koronaviruset. Og det er viktig at folk ser verdien av lokalavisa si.

Han håper at normale tider vil vende tilbake.

– Vi ser heldigvis at samfunnet åpner seg mer og mer opp.


Artikkeltags