Klare for «årets viktigste gåtur»

AKSJON: Birgitte Senstad, Berit Jevnaker og Karsten Kamp håper på giverglede til Krafttak mot kreft-aksjonen.

AKSJON: Birgitte Senstad, Berit Jevnaker og Karsten Kamp håper på giverglede til Krafttak mot kreft-aksjonen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rundt 300 bøssebærere skal samle inn penger til Krafttak mot kreft. Hos HamKam Yngres er de klare.

DEL

– Det er et veldig bra tiltak. Vi i HamKam Yngres har medlemmer fra fem til 17 år, og vi ønsker å skape gode holdninger i denne aldersgruppen. Gode holdninger hjelper oss også ute på banen når vi spiller kamper. Og ungene synes det er artig å være med på denne aksjonen. De opplever et sosialt fellesskap gjennom innsamlingen, sier adminstrasjonskoordinator hos HamKam Yngres, Karsten Kamp.

Full dekning

– Vi har et veldig godt samarbeid med Ham Kam Yngres også gjennom andre aktiviteter, som Solpatruljen og Briskebyturneringen. Det betyr mye for oss. Også er det å være med på aksjonen en god opplæring i å vise dugnadsansvar, sier distriktssjef Berit Jevnaker i Kreftforeningen seksjon Innlandet.

Torsdag er start for bøsseaksjonen. I år har det vært enklere enn noensinne å få hjelp til Krafttak mot Kreft:

– Vi satser på full dekning i Hamar i år, sier Jevnaker.

Foruten HamKam Yngres har de også fått med seg Storhamar Hockey Bredde, Storhamar videregående skole-russen (red.anm. med for første gang), Hamar Katedralskole-russen og Vang Bygdeungdomslag til å være bøssebærere til det Kreftforeningen kaller «årets viktigste gåtur».

Det gir rundt 300 bøssebærere som vil spre seg utover hele kommunen.

Folk vil også kunne møte bøssebærerne på CC Stadion, Maxi, Storhamarsenteret, CC Mart'n og Olrud. Og andre steder der folk ferdes.

– Det er stor mobilisering rundt denne aksjonen og givergleden er allerede stor. Og i år har vi også mobile løsninger som gjør at folk kan gi selv om de ikke har kontanter, opplyser aksjonskoordinator Birgitte Senstad.

Ny rekord

I fjor samlet man lokalt inn 328.000 kroner til aksjonen. Det var rekord for Hamar.

Hos HamKam Yngres samlet i 2014 inn 33.000 kroner, økte til 58.000 i 2015 og satte solid rekord i fjor, med 75.000 kroner samlet inn til Krafttak mot kreft.

Karsten har allerede et mål:

– Vi må satse på rekord i år også. 80.000 kroner er målet.

Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Krafttak mot kreft foregår de to første ukene i mars hvert år.
Målet med årets Krafttak mot kreft er å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flere gode år med best mulig livskvalitet. Det skal oppnås gjennom mer forskning og bedre tilbud til pasienter og pårørende.

Artikkeltags