Pia Kristine skal gi innsamlingsrekord

ENGASJERT: Pia Kristine Bekkeli er ung og har meldt seg som frivillig hos Kreftforeningen. En handling som gjør distriktsjef Berit Jevnaker rørt.

ENGASJERT: Pia Kristine Bekkeli er ung og har meldt seg som frivillig hos Kreftforeningen. En handling som gjør distriktsjef Berit Jevnaker rørt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Plutselig sto Pia Kristine Bekkeli på døra hos Kreftforeningen Innlandet og ba om å få gjøre en innsats.

DEL

– Jeg er så rørt! Pia Kristine kom til oss og sa at hun helt frivillig hadde lyst til å lage en kjempebra Krafttak mot kreft-aksjon for 2018. Jeg ble kjempeglad! Hun er 27 år og ønsker å gjøre et solid stykke frivillig arbeid for oss, mye mer enn vi kunne forvente, sier distriktssjef Berit Jevnaker.

Ser muligheter

Pia Kristine har fått tittelen innsamlingskoordinator for Hamar kommune.

Når bøssebærerne i Krafttak mot kreft-aksjonen legger ut på sin ferd onsdag 7. mars, er hennes drøm å sette rekorder:

– I fjor samlet man inn 324.000 kroner i Hamar, men det har ikke vært full bøssebærerdekning i Hamar Full dekning og innsamlingsrekord er målet, sier Pia Kristine og smiler.

– Vi har en lang vei å gå. TV-aksjonen samlet inn over 600.000 kroner i Hamar. Og når vi vet at kreft er noe som berører alle, samtidig som at giverviljen er stor, så kan vi helt klart få til et bedre resultat i Hamar, supplerer Jevnaker.

Pia Kristine er allerede godt i gang. Hun har sammen med den lønnede innsamlingskoordinatoren for Innlandet, Ida Johanne Aaraas, dykket inn i kart og laget en detaljrik oversikt over bil- og gåroder.

– Det er så grundig og skikkelig. Hun vender og snur på alt, og sørger for at det skal være en bøssebærer på hver eneste rode, sier Jevnaker og smiler.

– Vi ser hva og hvor vi har mangler, og kan gjøre tiltak. Også har vi en telefonliste til organisasjoner som vi kan ta kontakt med for å få dekket opp manglene, sier Pia Kristine.

Dårlige celleprøver

Hun er ikke ukjent med å engasjere seg frivillig. I årevis har hun vært involvert i The Gathering i Vikingskipet, både med å sørge for at crewet får mat og for at arrangementet er sikkert.

I Hovefestivalen har hun vært alt fra vakt til frivilligkoordinator for de over 600 som er involvert i sikkerheten på musikkfestivalen.

Og hun har hjulpet til med oppsettingene til koret hun synger i, Damenes Aften.

At det ble Kreftforeningen denne gangen som fikk nyte godt av Pia Kristines engasjement, er ikke helt tilfeldig:

– Jeg opplevde å få en dårlig celleprøve i fjor vår og en dårlig prøve i høst. Dermed måtte jeg gjennom en operasjon. Heldigvis viste det seg ikke å være kreft, men de vonde opplevelsene gjorde at jeg i mellomtiden hadde meldt meg som frivillig til Kreftforeningen gjennom å søke på nettstedet Frivillig.no.

Berit Jevnaker er stolt av sin nye støttespiller:

– Jeg er kjempeglad for at du er her!

Artikkeltags