Blå sløyfe overtar for rosa

NY AKSJON: – Nå er menn i søkelyset, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Rui og leder i Prostatakreftforeningen (PROFO) Hedmark og Oppland, Simen Fådahl Stenseth. Nå drar de i gang Blå sløyfe-aksjonen.

NY AKSJON: – Nå er menn i søkelyset, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Rui og leder i Prostatakreftforeningen (PROFO) Hedmark og Oppland, Simen Fådahl Stenseth. Nå drar de i gang Blå sløyfe-aksjonen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

1. november markerer starten på Blå sløyfe-aksjonen. Nå er det prostatakreft som er tema i en måned.

DEL

Rosa sløyfe-måneden er over, hvor søkelyset var på kvinner og brystkreft:

– Prostatakreft er den største kreftformen. Det er flere menn som får prostatakreft enn kvinner som får brystkreft. Ferske tall viser at 4.900 norske menn får prostatakreft i årlig viser ferske tall, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Rui og leder i Prostatakreftforeningen (PROFO) Hedmark og Oppland, Simen Fådahl Stenseth.

– Vi mannfolk er litt for trege, og bør reagere mye raskere når det begynner å melde seg symptomer. Går det for lenge kan det være for sent, sier Stenseth.

Det er andre året som Prostatakreftforeningen (PROFO) og Kreftforeningen står sammen om aksjonen. I Hedmark og Oppland er Stenseth forberedt på en hektisk måned med flere arrangementer og besøk på stand i Innlandet.

Blå sløyfe-aksjonen er en solidaritetsaksjon og en informasjonskampanje. I Hedmark blir det stort folkemøte i gamle rådhuset i Hamar tirsdag 6. november.

Hit kommer blant annet seksjonsoverlege og onkolog Cathrine Herzeth og snakker om langtkommen prostatakreft. Urolog og kreftlege Ola Christiansen vil snakke om utredning og behandling av prostatakreft.

Her er konferansier Hamars varaordfører Knut Fangberget, som selv har vært åpen på at han har vært rammet av kreft.

Pengene som samles inn i Blå sløyfe-aksjonen skal gå til forskning og bedre diagnoseverktøy.

– I dag tar man en såkalt PSA-prøve. Man ser at den prøven skiller for dårlig på aggressivitetsgraden på kreften, og da blir det ofte overbehandling, sier Rui.

Artikkeltags