– Det kan virke som mange fortsatt er litt skeptiske, forteller de.

Litt frafall

I Kreftforeningens lokaler i Strandgata byr de på gratis kaffe og vafler på mandager i partallsuker. Som frivillige er de relativt nye, men tilbudet har eksistert i årevis. Før koronaen var tilbudet relativt godt benyttet, men det ser ut til å ha blitt litt frafall.

De fleste av de faste brukerne av gratistilbudet har fått med seg at det nå er i gang igjen, men for den alminnelige mannen i gata kan det kanskje være en godt skjult hemmelighet at det er mulig på få seg litt påfyll om man er i byen på mandag formiddag.

Åpent for alle

Det at det er i Kreftforeningens lokaler kan kanskje virke ekskluderende, men dette legger ikke føringer på hvem som kan komme.

– Her er det folk som har eller har hatt kreft, det er pårørende og nære bekjente av mennesker som har eller har hatt kreft. Det er veldig mange som er berørt av dette, men vi spør uansett ingen hvorfor de kommer, sier Roko og byr fram nykokt kaffe og vafler til en trio som kommer innom.

– Selv om det heter Temakafé er det ikke noe annet tema enn kaffe og vafler, og eventuelt det de som kommer ønsker å prate om. Hvis de som er her ønsker at dette skal være en frisone for sjukdomsprat, så blir det slik, forteller Sander.

De har derimot temakveld den siste torsdagen i måneden, men forskjellige aktuelle temaer som varierer fra gang til gang. Det kan for eksempel være forelesere fra Montebello-senteret eller fra Landåsen. Dette foregår også i Kreftforeningens lokaler.