Gå til sidens hovedinnhold

Ankesak etter drapet på Galina Sandeva utsatt

Artikkelen er over 3 år gammel

Ankesaken etter drapet på Galina Sandeva er utsatt. En 26-åring fra Hamar ble i april dømt til 18 års fengsel for drapet, men anket til lagmannsretten.

(Østlendingen)

Ankesaken skulle ha startet i Borgarting lagmannsrett 5. desember, men er utsatt, får NTB opplyst. Det er foreløpig ikke fastsatt noen ny dato for rettssaken.

26-åringen fra Hamar anket på stedet da dommen på 18 års fengsel falt i Oslo tingrett 25. april i år.

– Det sentrale spørsmålet videre er psykisk helse i gjerningsøyeblikket, sa 26-åringens forsvarer Joar Berg Henjum til NTB etter at dommen falt.

Galina Sandeva fra Bulgaria, som var prostituert, ble funnet drept i Oslo i desember 2015. Hun døde av forblødning etter å ha blitt knivstukket over 30 ganger.

26-åringen har erkjent å ha påført kvinnen knivstikkene, men erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen da saken ble behandlet i Oslo tingrett.

Fakta om drapet på Galina Sandeva

* Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet drept i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika i Oslo 17. desember 2015. Sandeva tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden.

* Sandeva ble knivstukket minst 30 ganger i overkroppen og i halsen. Hun døde etter kort tid av forblødning.

* Mandag 4. januar 2016 ble en 24 år gammel mann fra Hamar, men bosatt i Oslo, pågrepet og siktet for forsettlig drap.

* Den tiltalte ble i Oslo tingrett 25. april i år dømt til 18 års fengsel for drapet. Han ble også dømt til å betale 200.000 kroner til Sandevas familie. Dommen var ett år kortere enn aktors påstand.

* Den tiltalte har erkjent knivstikkingen, men nektet straffskyld. Han anket dommen på stedet.

* Ankesaken skulle ha startet i Borgarting lagmannsrett 5. desember, men er utsatt på ubestemt tid.

 

Kommentarer til denne saken