Gå til sidens hovedinnhold

En yngre mann pågrepet etter fest i Hamar

Artikkelen er over 4 år gammel

Natt til lørdag ble en yngre mann pågrepet i Hamar av politiet etter at en kvinne melde fra om en voldtekt.

(Østlendingen)

Ifølge politiet skal begge to ha vært på en fest i Hamar-området, og mannen skal ha blitt pågrepet etter at jenta varslet om hendelsen natt til lørdag.

– Én person er pågrepet, så får vi se hva etterforskningen og avhør fører oss fram til, sa operasjonsleder Tom Erik Midthaug til Østlendingen lørdag morgen.

– Det er tatt avhør av kvinnen. Noe mer utover kvinnens tilstand vil jeg ikke kommentere på dette tidspunktet, sier Midthaug.

Endret siktelse

Første melding fra politiet lørdag morgen var at det dreide seg om en voldtekt. Så litt senere på formddagen ble dette endret til et "straffbar forhold" av seksuell karakter.

Mannen ble satt i sentralarresten på Hamar politistasjon, og er avhørt.

Etterforsking

- Det er i løpet av morgentimene og formiddagen foretatt straksetterforskning av saken, hvorav vitneavhør og tekniske undersøkelser har stått sentralt. Mistanken dreier seg om et straffbart forhold av seksuell karakter, som skal ha funnet sted på en fest i Hamar natt til lørdag. Siktede er avhørt og vil bli løslatt i løpet av dagen, sier politiadvokat André van der Eynden.

Etterforskningen har ledet til en endring i siktelsen, som ikke lenger gjelder voldtekt.

Mannen er nå siktet etter straffelovens paragraf 297, som omfatter "seksuell handling med noen som ikke har samtykket i det".

 Strafferammen er fengsel på inntil ett år.

Hamar-politiet måtte natt til lørdag rykke ut på en privat fest der det skal ha vært mange berusede ungdommer. Det skal ha vært skriking og slåssing, så en patrulje måtte bistå med å avslutte festen. Det er foreløpig ukjent om disse to hendelsene hadde noe med hverandre å gjøre.

Ulv skutt i Stange - kvota for lisensfelling fylt

Aktors påstand: 16 måneders fengsel for næringslivslederen

Personbil kjørte av vegen på rv. 3

Vogntog mot personbil på riksveg 2 

Kommentarer til denne saken