Gå til sidens hovedinnhold

Far dømt for mishandling av spedbarn

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 20-årene er i Eidsivating lagmannsrett dømt til ett år og to måneders fengsel for mishandling av sin fire måneder gamle sønn.

(Østlendingen)

Gutten hadde flere bruddskader i overkroppen, samt i begge knær og ankler, melder NRK.

I tillegg til fengselsstraff er mannen dømt til å betale 125.000 kroner i oppreisningserstatning.

Saken ble oppdaget i mars 2016 da barnets mor oppsøkte sykehus fordi gutten hadde akutte smerter i skulderen. Ved sykehuset fant man at spedbarnet hadde kragebeinsbrudd samt bruddskader i to ribbein.

Barnevernstjenesten i parets hjemkommune ble varslet og fattet vedtak om akuttplassering i beredskapshjem. Både moren og faren ble samtidig pågrepet av politiet og avhørt hver for seg.

Ved radiologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus ble det påvist at gutten hadde flere eldre bruddskader i skjelettet. Skadene blir beskrevet som typiske for barnemishandling.

Mannen i 20-årene omtales i dommen som lettere psykisk utviklingshemmet. To rettsoppnevnte sakkyndige har undersøkt ham og funnet at han likevel er strafferettslig tilregnelig.

Farens forsvarer, advokat Siv Elisabeth Hveberg, sier at han har tatt betenkningstid for en eventuell anke til Høyesterett.

– Han føler absolutt at dommen er feil, og han synes at det er vanskelig å leve med den sånn som den er nå. Samtidig er det en belastning med en eventuell ny ankesak, sier hun.

Kommentarer til denne saken