HA: Trusselsiktet mann tatt med skarpladd pistol under førersetet i bilen

TATT MED VÅPEN: En av mennene som er siktet for blant annet å ha framsatt trusler mot en politiadvokat i Innlandet ble tatt med et skarpladd våpen under førersetet i for ett år siden. Det skjedde da han ble stanset av politiet på Trysilvegen. Foto: Anita Høiby Gotehus

TATT MED VÅPEN: En av mennene som er siktet for blant annet å ha framsatt trusler mot en politiadvokat i Innlandet ble tatt med et skarpladd våpen under førersetet i for ett år siden. Det skjedde da han ble stanset av politiet på Trysilvegen. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 30-åra med adresse i Hamar-området ble i januar i fjor stanset av politiet på Trysilvegen i Elverum. Under setet fant politiet en skarpladd pistol.

DEL

(Østlendingen) Det skriver Hamar Arbeiderblad tirsdag kveld.

Mannen bak rattet skal ha opplyst et utenlandsk navn til politiet, som umiddelbart fattet mistanke til at opplysningene han kom med ikke stemte.

Da mistankene viste seg å stemme – ble bilen mannen ransaket.

Våpen

Der fant de, ifølge HA, en skarpladd 4 mm pistol.

Mannen i 30-åra har verken våpenkort eller førerkort.

I bilen skal det også ha blitt funnet ett gram narkotika.

20. november blir mannen varetektsfengslet i full isolasjon, siktet for blant annet motarbeidelse av rettsvesenet og alvorlige trusler rettet mot en politiadvokat i Innlandet.

Han er også siktet for grovt bedrageri, trusler mot offentlig tjenestemann (ikke den omtalte politiadvokaten) og for brudd på våpenloven.

Politiet skal blant annet ha funnet ytterligere ett våpen de knytter til siktede.

Spesialkompetanse

Totalt sitter fire personer varetektsfengslet i denne saken.

– Politiet har siden november etterforsket flere personer for grove bedragerier og narkotikavirksomhet. Det er pågrepet og varetektsfengslet flere personer i disse sakene, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK.

I løpet av fjoråret skal disse personene har lurt en rekke banker til å innvilge lån og kreditt ved å oppgi uriktige opplysninger om egen inntekt og utgifter. De skal ha søkt om lån via nettsøknader.

Politiet mistenker at de siktede er involvert i flere typer kriminalitet.

Hun forteller videre at det er en krevende sak å etterforske, og at den krever spesialkompetanse innen særlig revisor- og datakriminalitet.

– Sakene dreier seg om store beløp uten at vi nå kan gå nærmere inn på beløpenes størrelse. Bedrageriene er grove og er begått overfor banker og kredittinstitusjoner, forteller hun.

Nettverk i Hamar-området

Politiadvokaten forteller at de ikke ønsker å gå nærmere inn på sakene av hensyn til faren for bevisforspillelse, og flere av de siktede skal være fengslet med denne begrunnelsen. De utelukker heller ikke flere pågripelser i saken.

Tre av de siktede er i 20 årene, en i 40-årene. Alle er fra Hedmark, og ifølge Hamar Arbeiderblad er nettverket tilknyttet Hamar-området.

Artikkeltags