Politiet om mistenkelig gjenstand: – Den var laget for å skape frykt

BESKYTTET: Bombegruppa fra Oslo politidistrikt undersøkte den mistenkelige gjenstanden torsdag kveld, og konkluderte med at den ikke inneholdt noe farlig. (Foto: Lars Nyland)

BESKYTTET: Bombegruppa fra Oslo politidistrikt undersøkte den mistenkelige gjenstanden torsdag kveld, og konkluderte med at den ikke inneholdt noe farlig. (Foto: Lars Nyland)

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet i Innlandet tilkalte Bombegruppa fra Oslo etter funn av en mistenkelig gjenstand på Ottestad torsdag ettermiddag. Det som liknet en hjemmelaget bombe var imidlertid helt ufarlig.

DEL

(Østlendingen) Det var i 15-tiden torsdag at politiet i Innlandet sperret av et område ved Vikavegen i Ottestad i Stange kommune etter funn av en mistenkelig gjenstand.

– Vi fikk melding klokken 15.02 om at noen hadde funnet en gjenstand som kan minne om en hjemmelaget bombe. Vi sendte derfor bilder til Bombegruppa som nå er på veg fra Oslo for å undersøke den. Inntil da så sperrer vi av området og ber folk som er i nærheten om å holde seg unna, sa innsatsleder Kaare Nordgaard til Østlendingen i 17.30 tiden.

En drøy halvtime senere opplyste Østlendingens mann på stedet at Bombegruppa var på plass, men rundt klokken 19.00 kom beskjeden om at gjenstanden ikke inneholdt farlig innhold og at politiet avsluttet sitt arbeid på stedet.

– Det viste seg å være en sylinder med gaffateip, ledninger og batterier. Gjenstanden er laget for å skape frykt, eller så er det en fryktelig dårlig spøk. Hva som er tilfelle vet vi ikke på nåværende tidspunkt, sier stabssjef i Innlandet politidistrikt, Pål Erik Teigen.

Det var i området Vikavegen og Løvstadvegen øst for Vikasenteret at politiet sperret av slik at personer og kjøretøy ikke kom inn på området hvor den mistenkelige gjenstanden lå.

Ø-TV: Politiet om bombeliknende gjenstand

Ordensmakten ba også folk om å ikke oppsøke området, og personer som oppholdt seg ved Vikasenteret fikk beskjed om hvor de kunne oppholde seg.

Politiet visste, som tidligere nevnt, ikke hva gjenstanden inneholdt, og fikk derfor hjelp av Bombegruppa fra Oslo politidistrikt for å undersøke den.

Torsdag kveld er samtlige sperringer borte, og trafikken i området flyter som normalt igjen.

Fredag får Østlendingen bekreftet fra stabssjef Teigen at episoden vil bli fulgt opp av etterforskningsseksjonen ved Hamar politistasjon.

– Vi skal avhøre et vitne, men har ingen mistenkte i saken så langt, sier han.

Teigen er ikke i tvil om at politiet gjorde det riktige da de sperret av område og tilkalte bombegruppa fra Oslo.

– De ga oss ros for at vi handlet riktig. Bombegruppa fikk også tilsendt bilde av gjenstanden før de reiste fra Oslo, og valgte likevel å reise. Gjenstanden var mistenkelig lik bilder vi ser av slike bomber, sier Pål Erik Teigen til Østlendingen.

Artikkeltags