Gå til sidens hovedinnhold

Siktet for uriktig forklaring etter påstått voldtekt i Hamar

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag etterforsket politiet i Hamar det som skulle være en mulig voldtekt begått i nærheten av CC Stadion samme dag. Fredag morgen har imidlertid den fornærmede i saken skiftet status til siktet etter å ha avgitt uriktig forklaring overfor politiet.

(Østlendingen)

Det bekrefter politiadvokat Julie Dalsveen i Retts- og påtaleenheten i Hamar via en pressemelding fredag morgen.

«Politiet mottok natt til torsdag 21. september 2017 anmeldelse av det som ble beskrevet som en voldtekt begått i nærheten av CC Stadion i Hamar. Det ble brukt mye ressurser på etterforskingen torsdag 21. september. Det ble tatt flere avhør og Kripos bisto med kriminalsøkshund på det stedet fornærmede pekte ut som åsted. Ut fra det som fremkom under etterforskingen torsdag er det klart at forholdet ikke kan ha funnet sted. Fornærmede har skiftet status fra fornærmet til siktet. Vedkommende er siktet for å ha avgitt uriktig forklaring til politiet og er avhørt om dette. Siktede har ikke tatt stilling til spørsmål om erkjennelse av straffeskyld. Det er ikke klart hva et eventuelt motiv for å avgi falsk forklaring til politiet har vært. Politiet ser alvorlig på det å inngi uriktig forklaring til politiet og vil etterforske videre med mål om å avklare om det foreligger straffbar overtredelse av straffeloven § 221. Siktede er under 18 år, men over den strafferettslige lavalder, og har fått oppnevnt advokat Inger Johanne Reiestad Hansen som forsvarer. Av hensyn til etterforskingen og av hensyn til siktede, som er et barn, går jeg ikke nærmere inn på saken på nåværende tidspunkt», skriver Dalsveen.

Det var Hamar Arbeiderblad som først meldte om den angivelige voldtekten torsdag.

Politiet ønsket ikke å bekrefte overfor verken Østlendingen eller Hamar Arbeiderblad om det var snakk om noen voldtekt, og Innlandet politidistrikt henviste alle henvendelser om saken til nevnte Dalsveen torsdag kveld.