Thon vant søksmål mot Stortorvet Gjestgiveri på Hamar

NAVNESTRID: Olav Thon fikk medhold i retten i saken mot Stortorvet Gjestgiveri på Hamar.

NAVNESTRID: Olav Thon fikk medhold i retten i saken mot Stortorvet Gjestgiveri på Hamar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Olav Thon har fått medhold i rettssaken mot Stortorvet Gjestgiveri på Hamar. Retten har kommet fram til at Madriku, som eier restauranten, har opptrådt i strid med god forretningsskikk.

DEL

(Østlendingen) I dommen forbys Madriku AS, eierselskapet bak Hamar-restauranten, å bruke navnet og logoen «Stortorvet Gjestgiveri». De må også betale 75.000 kroner i erstatning og 140.550 kroner i sakskostnader.

– Vi er relativt fornøyde hos Thon. Det var illojalt av dem å bruke navnet, og det viktigste for Thon var at de ble fradømt retten til å bruke det, sier advokat Christian J. Aubert, partner i Langseth Advokatfirma til E24.

– Uriktig jus

Advokat Terje L. Michaelsen i Advokatfirmaet Mageli som representerer Madriku, er skuffet og overrasket over at tingretten mener de har opptrådt i strid med god forretningsskikk.

Det mener vi er uriktig jus, og en uriktig vurdering av de bevisene som ble ført i saken, sier Michaelsen, som samtidig opplyser at de nå skal vurdere en eventuell anke til lagmannsretten.

Åpnet dørene i 2015

Det var i slutten av januar at forretningsmannen og en av Norges rikeste personer, gikk rettens vei for å få avgjort at restauranten Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo er den eneste som kan hete nettopp det.

Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo har en historie som går over 300 år tilbake i tid, mens Stortorvet Gjestgiveri på Hamar åpnet dørene i 2015.

Det ble gjort forsøk på å finne en løsning utenfor retten, men eierskapet til restauranten på Hamar, Madriku AS, mente de hadde rett til å bruke både navn og logo.

Nå må altså sistnevnte punge ut med 75.000 kroner i erstatning.

Artikkeltags