- Jeg prøver å være her tre ganger i uka. Legen min gir meg ikke lov å gå hver dag. Han ber meg om å ta en dag opphold mellom hver økt, forteller treningssentermedlem Ragnhild Jonea Nøttestad.

Mistet medlemmer

Hun sørger for at kroppen blir trent ved å ta to runder på styrke- og kondisjonsapparatene inne i lokalene.

– Da blir det cirka en time eller en og en halv. Det kommer an på hvor mye en vil skravle med de andre som holder på her, sier Ragnhild og ler.

Hun mener treningen har gitt henne en ny hverdag:

– Jeg har bare vært syk en gang på disse to årene. Det var «pyton» å ikke få trene. Og effekten var meget bra. Jeg er i bedre form, kroppen fungerer bedre og jeg retter meg opp. Jeg er ikke så høy og begynte å ikke nå opp til andre hyllen i skapet mitt på grunn av en sammensunket kroppsholdning. Etter å ha vært her en stund, så nå klarer jeg å ta øverst i alle skapene mine.

– Jeg er blitt 68 år, og kroppen er i finere form enn på mange tiår.

Hun ble medlem rett etter at Espen Berntsen fra Elverum åpnet senteret februar 2018.

Berntsen fikk oppmerksomhet da han bygget et treningssenter med selvgående treningsmaskiner i en bakgård i Hamar sentrum.

– Hvordan har det vært å drive treningssenter disse to årene?

– Det har vært litt lett blanding, for å si det sånn. Når det begynt å se bra ut, så måtte vi stenge på grunn av koronasituasjonen. Da mistet vi mye medlemmer, og de har ikke kommet så raskt tilbake som jeg håpet på.

Han er dobbeltrammet av koronakrisen. Mange medlemmer på senteret er borte, og ekstrajobben innen catering på Gardermoen er også hardt rammet:

– Det blir veldig lite vakter på Gardermoen, så jeg må leve litt på oppsparte midler.

Medlemmene på senteret er fra 20 år til 82 år

– Det viser at vi er her for alle, sier Berntsen.

Men snittalderen på FeelGood-senteret er høy:

– Derfor er en del av medlemmene våre i risikogruppen rundt koronaviruset. Og har du underliggende sykdommer så tør du kanskje ikke å bevege deg så mye utendørs.

I god form

Ragnhild håper folk kommer tilbake:

– For, det er jo utrolig bra trening.

– Da jeg skulle ha min første prøvetime så tok jeg med meg brosjyren til fastlegen min og spurte om jeg burde bli medlem av det nye senteret. For det kostet jo litt å bli medlem. «Nei, dette ser bra ut. Så du bør prøve», sa han. Det endte meg at jeg etter to måneder fikk han med meg hit for å teste senteret selv, sier Ragnhild.

– Hva skal du gjøre videre?

– Nei, jeg fortsetter å trene. Jeg klarer ikke å være uten dette. Og legen min ser at jeg har framgang og skryter fælt av meg.