200 sangere skal tolke musikaler

NY RUNDE: Ragnhild Sigland, Mari Skullerud, Tittin Wold og Erland Dalen skal sammen med 200 sangere tolke musikals neste vår. Foto. Jo E. Brenden

NY RUNDE: Ragnhild Sigland, Mari Skullerud, Tittin Wold og Erland Dalen skal sammen med 200 sangere tolke musikals neste vår. Foto. Jo E. Brenden

Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjektkorene i Hamar fyller Hamar kulturhus. Neste år er det to store musikals som skal tolkes.

DEL

– Nå skal vi ta for oss to av verdens mest kjente og spilte musikaler, sier en stolt leder for prosjektkoret, Erland Dalen.

Jakten i gang

Det er ikke småtterier som amatører og profesjonelle sangere skal gi seg i kast med denne høsten. Til enhver tid spilles Les Misérables eller The Phantom of the Opera på 20 steder rundt omkring i verden. De regnes som to av verdens mest kjente musikaler.

Og 3. april neste år skal rundt 200 sangere fra regionen stå på scenen, med solister, musikere og proff lyd- og lysproduksjon. Og jakten på sangere til prosjektkoret starter ... nå.

– Energigivende. Her får amatører virkelig prøvd seg med proffe rammer, sier Mari Skullerud fra koret Damenes Aften.

Fra før av har Dalen laget prosjektkor rundt Queen (2014), Abba (2015), korarrangøren Kirby Shaw (2016) og Stevie Wonder (2017). Alle prosjektene må kunne sies å ha vært store suksesser:

– 17 forestillinger i Flagstad-salen, for det meste fulle hus. Rundt 8.000 billetter har blitt solgt til konsertene gjennom årene, oppsummerer Dalen.

Prosjektkoret i fjor samlet folk fra 11 til 73 år på scenen. Her var Return-vokalist Knut Erik Østgård i front da Wonders mest kjente sanger ble tolket i korversjoner.

Seminarer

– Vi søker mannen og dama i gata til å være med i koret. Her er det plass til alle! I høst starter vi opp med første seminar, reklamerer Dalen.

Han viser til en hyggelig statistikk fra siste prosjektkor:

– 70 prosent av dem som meldte seg hadde aldri sunget i kor. Halvparten av disse har vi funnet igjen i kor rundt omkring i Hamar-regionen etter at prosjektet var ferdig.

– Det er noe med miksen av etablerte sangere og folk som ønsker å få erfaring som er gunstig. De som har vært med blir helt hekta, sier sanger Tittin Wold i Damenes Aften.

Med to av verdens mest kjente musikals er det få som tviler på at prosjektkoret kommer til lykkes med å fylle kulturhuset fem dager i april neste år.

– Vi har ikke rettighet til å kjøre en hel musikal, men vi skal kjøre utdrag av begge musikalene. Her blir det sang og opplevelser, og sangere og publikum får i pose og sekk, lover Dalen.

Artikkeltags