Hamarrevyen: – Godsinna sleivspark

IGANG: Hamarrevy med fem forestillinger. På scenen: Erlend Nicolaysen, Anne Persdotter Flugstad, Ida Marie Vik, Jonas Kippersund og Andreas Amb.

IGANG: Hamarrevy med fem forestillinger. På scenen: Erlend Nicolaysen, Anne Persdotter Flugstad, Ida Marie Vik, Jonas Kippersund og Andreas Amb. Foto:

Fem skuespillere og tre musikere har sitt syn på hva som har skjedd og hva som skjer i byen.

DEL

Det blir fullsatt premiere for den første Hamarrevyen på 33 år. En gammel tradisjon er vekket til live. Kanskje.

20 innslag

– Om Hamarrevyen kommer tilbake avhenger jo av hvordan publikum tar imot oss, sier skuespiller Jonas Kippersund.

– Vi er veldig spente og synes at vi kunne ha hatt bedre tid, for det er travle folk på scenen som er opptatt med mange prosjekter. Utfordringen har rett og slett vært å få til nok fellesøvelser. Men det har blitt en fin og sammensveiset gjeng. Og vi har mange sketsjer på blokka til senere, sier kreativ leder og tekstforfatter, Bjarte Ytre-Arne.

Han sier at revyen har fått «en bra miks av sketsjer og sanger, med lokalt blikk». Og av og til serveres det absurd humor.

– Bare «godsinna sleivspark», bedyrer Ytre-Arne.

Med musikeren og produsert Ørnulv Brun Snortheim på laget er musikken i revyen spesialskrevet for anledningen.

– Hvordan har interessen vært rundt revyen?

– Mange sloss om oppmerksomheten, og folk lurer nok på hva Hamarrevyen er for noe. Men billettsalget har løsnet bra mot slutten. Nå er vi i alle fall i gang, så får vi se om vi klarer å fylle alle fem forestillingene som vi har satt opp.

I løpet av to timer går fem skuespillerne og tre musikere på scenen igjennom 20 innslag.

– Hva får publikum oppleve?

– Revyviser, danseopptredener (PS! Dance) og sterke musikalske innslag. Vi kommer ikke unna jernbanedebatten og Bane NOR, og lokale folk som har stukket seg fram i nyhetsbildet. Noen vil bygge tårn, mens andre vil bygge hytte ...

– Grunnen til at tittelen på revyen ble «Detta blir dyrt» er at det kanskje er en av de mest brukte replikkene i Hamar de siste årene. Vi har noen innslag der vi treffer på den skeptiske hamarsingen.

En tradisjon?

– Kommer Hamarrevyen tilbake neste år?

– Vi har lyst til å gjøre dette flere ganger. Om vi kommer tilbake neste år, får vi se på. Kanskje er dette noe som bør komme annethvert år?

«Detta blir dyrt» settes opp i Hamar teater.

Revyen har premiere onsdag 31. november.

Den er forestillinger også tordag kveld, fredag kveld i tillegg til to forestillinger lørdag.

Artikkeltags