– Etter å ha virret rundt i Prøysen- og Børli-land noen år så er det artig å vende tilbake til et soloprosjekt, sier Frida Ånnevik.

Det har gått tre år har gått siden Frida Ånnevik slapp det kritikerroste andrealbumet «Ville ord».

I mellomtiden ga hun ut «Skogenes Sang», sammen med In The Country, og «Lyden av Prøysen».

Selv om hun er kjent for melankolske poplåter med rørende tekster, så er det en litt annerledes Frida vi møter denne gangen, ifølge henne selv.

Det takker hun produsenten Kåre Chr. Vestrheim for:

– Han står bak artister som Odd Nordstoga og Marit Larsen og mange andre dyktige artister som folk har hørt på radioen. Vestrheim har virkelig utfordret meg på denne utgivelsen. Jeg har nemlig alltid vært litt gnien på refrengene. Han har fått meg til å ta det helt ut. Det har gjort at denne gangen så låter det kanskje mer åpent og mer utadvendt enn tidligere, sier Frida.

Hun har ikke sluppet spakene fullstendig. Hun er nemlig co-produsent på sitt eget album.

Frida fra Ridabu ble raskt en nasjonal visepopyndling. Debuten «Synlige hjerteslag» ble kåret til årets beste norskspråklige album av NRK P1. Hun har fått Spellemann for tekstene på «Ville Ord», Prøysenprisen, Hedmark fylkes kulturpris og Klassekampens Neshornpris.

Det har gått seks år og hun har blitt 32 år. Hun er i ferd med å bli en rutinert artist, selv om hun klassifiserer seg selv som «frilanser» og finner stor lykke i å være sangpedagog og lærer ved Stange videregående skole en gang i uka.

– Jeg har spilt med mange forskjellige musikere, og har nok blitt preget av det. Jeg har fått mer selvtillit, og tror jeg har blitt tydeligere og mer utadvendt, samtidig som jeg musikalsk bygger videre på de platene jeg allerede har gitt ut.

– Jeg har faktisk klart et søsteralbum til «Her bor». Det kommer våren 2017.

Frida har en tradisjon. Når hun gir ut album blir det preslipp på Vang bibliotek. Det skjer i torsdag kveld.

Fredag blir det plateslipp og minikonsert på Café Gravdahl – klokka 08.30 om morgenen.

– Jeg håper folk kommer og drikker kaffe sammen med meg, sier hun og smiler.

3. november blir det konsert på Gregers før hun dagen etter spiller i hovedstaden, på Parkteatret.

– Jeg har faktisk aldri spilt på Gregers. Det blir nytt for meg, og det var på tide.