– Dette blir virkelig en fantastisk opplevelse og en konsert i Kirsten Flagstads ånd, lokker daglig leder hos Kirsten Flagstadfestival, Solveig Rønningen.

Minnes konsert

Kirsten Flagstad Minnekonsert har blitt en tradisjon. Den holdes for å hedre Kirsten Flagstad og skal minnes hennes siste, offentlige konsert, som ble holdt nettopp på Hamar, nestsiste søndag i oktober.

- Vi er så glade for å ha fått den fantastiske sopranen Mari Eriksmoen hit til Hamar. Sammen med pianist Jie Zhangh vil vi få presentert mye av det repertoaret Kirsten Flagstad selv sang; Grieg, Strauss, Schubert, Delibes, Wolf og Backer Grøndahl, opplyser Rønningen.

- Årets Minnekonsert blir holdt i Aulaen på Domkirkeodden, som er et fantastisk konsertlokale for akustisk musikk.

Mari Eriksmoen avsluttet sine studier ved Operaakademiet i København i 2010, og har hatt det mange anser for å være en kometkarrière.

Eriksmoen er kjent for sin utrolige sceneutstråling, og har en fenomenal evne til å kommunisere med publikum.

Artistene

Mari debuterte ved Den Norske Opera & Ballett allerede som 23-åring i rollen som Adele i «Flaggermusen». Hennes store internasjonale gjennombrudd kom da hun på kort varsel overtok rollen som Zerbinetta i Strauss’ «Ariadne auf Naxos» i Wien for verdensstjernen Diana Damrau. Andre viktige oppgaver inkluderer engasjementer ved Theater an der Wien, Oper Frankfurt, Det Kongelige Teater i København, Stockholms Operan, Opéra de Lille, Théâtre de ville Luxembourg, Festival d'Aix en Provence, Lucerne Festival, og med en rekke ledende symfoniorkestre.

Med seg på piano har hun Jie Zhang. Jie er en prisbelønt kinesisk pianist, kjent i Norge fra 2003. Hun er født i Shandong-provinsen, og foreldrene ga henne et elektronisk keyboard som 3-åring. Etter studier ved konservatoriet i Shanghai, avviste hun stipend for videre studier i USA. I stedet begynte hun sine studier ved Norges musikkhøgskole, ettersom hun i 2003 hadde blitt oppdaget av Håvard Gimse da hun deltok i mesterklasser ved Kammermusikkfestivalen i Stavanger.

Oppslutningen om Kirsten Flagstad Minnekonsert har vært god.