– Den store gevinsten ligger på det menneskelige planet

PRIS: Defrost Youth Choir  ble beste kor under Andrea Del Verrocchio International Choral Festival i Toscana i helgen.

PRIS: Defrost Youth Choir ble beste kor under Andrea Del Verrocchio International Choral Festival i Toscana i helgen. Foto:

Priser i fleng til Hamar-koret Defrost Youth Choir internasjonal korfestival i Toscana. Men dirigent og sangere mener den store gevinsten er den lange reisen Hamar-koret vært igjennom.

DEL

– Under oppholdet i Toscana jobbet vi på lag under vanskelige forhold. Gradestokken krøp opp til 34 grader og der gjaldt å få i seg nok væske, samtidig som vi skulle planlegge og utføre på toppnivå, oppsummerer Thomas Caplin.

Fire priser

– Det er en flott opplevelse at vi gjør det så bra i konkurransen, men den største gevinsten ligger på det menneskelige planet. Prosessen, som vi startet i august i fjor, med en ny og stor besetning som ikke låt så samstemt. Til at vi nå er blitt et kor på det høyeste nivået.

For hør på Hamar-korets prestasjoner under Andrea Del Verrocchio International Choral Festival i helgen:

Defrost Youth Choir ble vinner av hele konkurransen og vant 2000 Euro i prispenger. Koret fikk også prisen for beste framførelse av et samtidsverk.

Caplin ble beste dirigent.

Og Ingrid Sagabraaten fra Hamar, som til daglig er elev ved Stange videregående skole, fikk årets solistpris. Den fikk hun for sin framførelse av «The Blue Bird» av Stanford.

– Jeg var veldig overrasket. Ventet meg ikke pris, men kjempemorsomt og spennende å bli satt pris på det man gjør, sier en glad Sagabraaten til Hamar Dagblad.

Også Caplin var glad for prisen:

– Koret har gitt meg inspirasjon til å utvikle meg selv som menneske. Som musikalsk leder har jeg fått en filosofi der det handler ikke om meg og musikken, mer om korets som helhet og mennesket bak stemmen, sier Caplin.

Bygger nytt kor

Defrost er et kortilbud til ungdom i alderen 14–25 fra Hamarregionen. Ambisjonene til koret er høye. Man satser på å løfte korsang opp til et internasjonalt nivå.

Nå har mange av sangerne vært med i to-tre år og flere flytter ut av regionen for å studere eller går andre veier. I disse dager begynner arbeidet med å finne nye stjerner. Et nytt kor skal bygges, nye sanger skal øves inn.

– Om knappe to uker starter auditions til et nytt Defrost for de neste årene. Jeg håper vi finner fram til like unike mennesker som vi har funnet til nå, sier en forventningsfull Caplin.

Sagabraaten er en av dem som ikke blir med videre. Hun er blitt 17 år og prioriterer å satse på det siste året ved musikkutdanningen ved Stange videregående skole:

– Jeg har helt fantastiske minner rundt tiden med koret, men nå blir det mer søkelys på egenøving og en solokarriere før jeg flytter vekk for å studere.

– Hva er ambisjonene dine?

– Jeg vil gjerne studere klassisk musikk videre, og drømmer om å komme inn på Norges musikkhøgskole. Det kan også hende at jeg søker utenfor Norge.

Artikkeltags