Lanserte dansesatsing i Hamar

IGANG: Med danseoppvisning og show ble oppstarten av DansINN markert på kulturhuset i helgen.

IGANG: Med danseoppvisning og show ble oppstarten av DansINN markert på kulturhuset i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå skal dansen i Hamar og Innlandet løftes gjennom prosjektet DansINN.

DEL

– Dette har vært en lang reise og endelig har vi fått det til! sier en lykkelig Therese Slob som er en av initiativtakerne til DansINN.

DansINN er en dansesatsing som skal styrke, samle og løfte dansen i Hedmark og etter hvert Innlandet.

Lørdag ble inviterte gjester samlet i Hamar Kulturhus for å markere starten på prosjektet.

Kulturpolitikere fra Hedmark fylkeskommune, Hamar kommune og Stange kommune var til stede og fylkesråd Randi Langøygjelten sa noen velvalgte ord om dansens utvikling regionalt og hvorfor Hedmark fylke har valgt å satse på dette prosjektet.

Og slik skal DansInn løfte dansen.

Det satses på tre prosjekter: 1) Det skal bygges infrastruktur og et nettsted for å informere om hva som skjer rundt dans. 2) Det skal satses på fire danseprosjekter, som allerede foregår i Hamar-regionene: Move Dansefestival i Hamar, Nøtteknekkeren-oppsetningen til danselinja på Stange videregående skole/Ps: Dance, SIB Lab og Dans på Stiene i Ottestad. 3) Prosjektene skal ut i Hedmark. Blant annet skal SIB Lab nå testes ut i Elverumsregionen.

– Nå står vi endelig ved startstreken og er klare for å gi gass. Vi er så takknemlige for å bo i et fylke og en region med kultur politikere som ser kunstnerne sine og vil være med å støtte opp om dansen og arbeidseidet som blir gjort, sier Slob, og fortsetter:

– DansINN kommer til å bety mye for den profesjonelle dansen, og det kommer til å bety mye for barn og unge i regionen.

Prosjektet har i 2019 fått 850.000 kroner i støtte (500.00 fra Hedmark fylkeskommune, 200.000 kroner fra Hamar kommune og 150.000 kroner fra Stange kommune).

Artikkeltags