Hamar-korene får penger igjen

TILSKUDD: Hamar-korene forsyner seg avaktivitetsmidlene som Kulturrådet deler ut.

TILSKUDD: Hamar-korene forsyner seg avaktivitetsmidlene som Kulturrådet deler ut.

Artikkelen er over 1 år gammel

For tredje året på rad har kor fra Hamar fått aktivitetsmidler fra Kulturrådet.

DEL

Defrost Youth Choir og Vokalgruppen Nordic Blue har fått støtte tidligere, og har nå fått selskap av Damens Aften på denne eksklusive lista.

Aktivitetsmidler gis til kor på et særlig høyt kunstnerisk nivå.

Av en total pott på 4 millioner kroner, har Defrost Youth Choir fått 130.000 kroner, mens Damenes Aften og Nordic Blue begge har fått 60.000 kroner.

Tilskuddet gis til ett års drift, og det står ikke på ideer når styrelederne i de tre ensemblene forteller hva de ønsker å bruke midlene til. Randi Strømbu i Nordic Blue gleder seg allerede.

– Vi skal ut på veien! Gjennom seminar og workshops håper vi å kunne inspirere kor i Innlandet, dele av vår kunnskap og få nye ideer til hvordan vi kan videreutvikle oss som gruppe.

Tittin Wold fra Damenes Aften stemmer i:

– Vi ønsker å perfeksjonere den vokale stilen innen pop og jazz samt få ny inspirasjon og ideer på det vokale feltet. Vi planlegger derfor å gjennomføre et seminar i Norge og et i Danmark med krefter fra The Royal Academy of Music i Århus, som er ledende på nettopp dette området.

– Defrost vokser stadig. Både i antall sangere og oppdrag, men også i ambisjoner for de kommende årene. Mange spennende prosjekter er i støpeskjeen. Vi håper vi nå skal kunne klare å få på plass en liten administrativ stilling for å ivareta det høye aktivitetsnivået, sier Niels Hagen fra Defrost Youth Choir.

De tre korene representerer tre ulike kategorier av vokalensembler – ungdomskor, damekor og vokalgruppe. Mens ungdommene i Defrost Youth Choir er fra 14 til 24 år, er sangerne i Damenes Aften og Nordic Blue noe eldre. Felles for alle korene er at de har gjort seg bemerket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kormiljøet i Hamar er ganske unikt. Ikke bare har vi veldig mange kor, vi har også kor i nasjonal og internasjonal toppklasse, Kulturrådets tildeling bekrefter det, sier ordfører Einar Busterud.

Artikkeltags