Widerberg på Sagbladfabrikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Håkon Samuelsen har lagt vekk celloen, og engasjert seg i familiebedriften på Sagbladfabrikken. Nå gleder han seg til å vise grafikk, oljemaleri og skulpturer av Nico Widerberg.

DEL

Han har fjernet skruer ut av veggen, malt vegger, og vasket dem til langt på natt for å gjøre alt klart til åpningen lørdag formiddag. Og det har startet bra. Allerede før dørene åpner er flere av arbeidene blitt solgt.

– Det er en salgsutstilling, og det er viktig for oss at det selger, men det er også veldig hyggelig for meg å kunne formidle kunst, mener Samuelsen.

SKULPTUR OG OLJE: Håkon Samuelsen gleder seg til å vise fram en bred utstilling av Nico Widerberg fram til jul. Foto: Hanne Nordhagen Karlsen

SKULPTUR OG OLJE: Håkon Samuelsen gleder seg til å vise fram en bred utstilling av Nico Widerberg fram til jul. Foto: Hanne Nordhagen Karlsen

Egenhendig

Widerberg kommer til Sagbladfabrikken med en bredt utvalg av sine arbeider. 11 oljemalerier, 18 skulpturer i stein, glass og bronse, og 27 grafiske arbeider.

– En ting som skiller Widerberg fra mange andre kunstnere, er at det er han selv som fysisk lager  verkene sine. Det er han som maler, trykker og hogger ut skulpturene sine i stein. Mange setter håndverket bort til assistenter og fagfolk, men Widerberg gjør alt med egne hender, sier Samuelsen.

Widerberg har ikke definert et tema for utstillingen. Dermed ønsker ikke Samuelsen å gjøre det heller.

– Widerberg sier om arbeidene sine at han ønsker å fryse opplevelser, og gi liv til det som er dødt. Det synes jeg oppsummerer det vi ser rundt oss her på en god måte.

Veivalg

Håkon Samuelsen la opp som musiker i verdenstoppen i sommer. Som 36 år gammel småbarnsfar sto han ved et vegskille.

– Å være musiker på det nivået som jeg var, krever udelt motivasjon og fokus. Det kan godt sammenlignes med å være toppidrettsutøver. Du må prioritere det foran alt. Det føles veldig riktig å være her nå.

Overgangen til kunstverdenen synes han ikke er så stor. Kunst og musikk overlapper hverandre.

– Vi er heldige her på Sagbladfabrikken. Kunstnere ønsker å komme hit. Vi har store arealer, det er flott naturlig lys, og det er høyt under taket. Den forrige utstillingen her, trakk folk ikke bare fra Hamar-regionen, men fra hele landet.

Når utstillingen åpner lørdag spiller fiolinistsøster Mari Silje Samuelsen sammen med den russisk/sveitsiske pianisten Dmitri Demiashkin. Nico Widerberg selv er også til stede.

Utstillingen varer fram jul.

Artikkeltags