– Nå fyller vi Kønnband-festivalen, spår kultursjef Solbjørg Tveiten, kultursjef Stange kommune, som også i år har fått hjelp av hamarsingen Espen Solheim Røhne og Venues til å booke artister til musikkfestivalen i Stange.

Treffer bredt

Denne uka slapp de navnene på de første to artistene, og i går åpnet billettsalget til fem femte Kønnband-festivalen.

Og nå er det klart at Stein Torleif Bjella kommer med sitt band til Stange fredag 19. oktober.

– Å få Bjella til Kønnband er bare så riktig. Han er en ekstremt flink testforfatter og musikken hans treffer bredt, sier Tveiten.

– Jeg tenker at en festival som Kønnband alltid bør ha en god viseartist. Bjella har en særegen stil, men evner å treffe folk fra 20 til 65 med musikken han framfører. Alt fra hardbarkede punkrockere og mutter'n elsker Bjella, sier Røhne og smiler.

Artist nummer to vil også trekke mange til Stange. For lørdag 20. oktober kommer Susanne Sundfør.

– Hun har vært en drøm å få til festivalen siden jeg ble kultursjef i Stange. Endelig lykkes vi! Hun er en stor artist, kanskje en av de aller største kvinnelige artistene vi har i Norge i dag. Hun har en unik musikalitet og en unik formidlingsevne som artist. Gjennom musikken klarer hun å utfordre sitt publikum, samtidig som at også hun klarer å treffe bredt. Hun er sterk og kompromissløs. Jeg gleder meg til å oppleve henne, sier Tveiten.

Satser på oktober

I fjor trakk Kønnbandfestivalen 1.400 publikummere.

– Kapasiteten er litt over 500 per dag inne på biblioteket, så billettene går fort.

I tillegg opplevde 2.500 gratiskonserten med Staut 18. august i fjor.

– Nå er vi tilbake på oktober som arrangementsmåned, og ønsker å etablere Kønnband på denne tiden i årene framover.

Mange hamarsinger drar til festivalen i nabobyen i sør, og det kan bli lansert transportløsninger nærmere festivalstart.