Gå til sidens hovedinnhold

Nordgarden til Royal Albert Hall ... og Festiviteten

Artikkelen er over 2 år gammel

– Et fantastisk år, sier Hamar-artisten Terje Nordgarden. Han fikk varme opp for a-ha. Nå er det klart at han skal til Royal Albert Hall.

– Det har vært en del oppturer i 2018, sier en glad Terje Nordgarden.

I år kom han ut med plata «Changes», som fikk strålende kritikker. Den har blitt fulgt opp av en turné i Norge, Nederland, Tyskland og Italia, med stort publikumsoppmøte.

14. august sto han og bandet foran 10.000 publikummere på Stortorget og varmet opp for a-ha. Og nylig fikk han nok en gladnyhet: November neste år skal han få opptre i Royal Albert Hall sammen med eliten av norsk blues.

– Uvirkelig

Eric Malling startet plateselskapet Blue Mood Records og har vært leder for Norsk Bluesunion. Han har snakket med folkene som fikk Åge Aleksandersen til Royal Albert Hall i 2016. Og han klarte å få til en kveld hvor norsk blues skal få vise sin tyngde, i London.

10–12 norske bluesartister, inklusive Amund Maarud, Knut Reiersrud og Vidar Busk, skal opptre 10. november neste år. Og konserten skal etter planen filmes av NRK.

– Å stå i Royal Albert Hall med kremen av norsk blues er uvirkelig. Den er grei å ha på CV-en, sier Nordgarden og smiler.

– Jeg har fått med meg klassikerne som har vært i Royal Albert Hall: Eric Clapton, Led Zeppelin, Bob Dylan og mange andre. Nå skal jeg dit selv.

– Hvordan blir det å stå på scenen, tror du?

– Når man er liten da drømmer man stort. Etter hvert kommer erkjennelsen av at det er mange om beinet der ute, og man skrur ned forventningene. At man selv skal stå i Royal Albert Hall og spille ... Uvirkelig.

Egen Hamar-konsert

Men Nordgarden gleder seg først og fremst til en konsert i hjembyen.

Torsdag 8. november skal han avslutte «Changes»-turneen med en konsert på nye Festiviteten Bar & Scene. Her har han med seg bandet fra Stortorget: Terje Engen på trommer, Kristian Edvardsen på bass og Henrik Mosnes på piano/orgel.

– Da jeg var liten dro vi på filmklubben på Festiviteten og så filmklassikerne. Så ble det omgjort til teater. Nå er det blitt forvandlet til en skikkelig kulturscene. Det blir noe ekstra å stå på scenen i et bygg hvor en virkelig kan føle det historiske suset.

– Vi satser på å ha det like hyggelig der vi hadde som på Stortorget.