Gå til sidens hovedinnhold

Gjentar suksess fra i fjor

Klare for ny MuseumsNatt

Artikkelen er over 4 år gammel

Mange satt pris på kvelds- og nattåpne kulturinstitusjoner i fjor. Nå gjør de det igjen.

MuseumsNatt ble arrangert for første gang i fjor etter at leder for seksjon publikum og formidling på Domkirkeodden, Magnus Sempler Holte, hadde hentet inspirasjon til et slikt arrangement fra storbyer i utlandet.

Lørdag holder både Domkirkeodden, Jernbanemuseet, Kirsten Flagstad Museum, Kunstbanken og Migrasjonsmuseet åpent om kvelden og utover natta.

– Folk var så entusiastiske rundt arrangementet i fjor, dermed hadde vi all mulig grunn til å gå videre med dette, sier Sempler Holte.

Heks og sex

Opplegget blir at alle institusjonene har åpent på et helt annet tidspunkt enn de pleier. I tillegg legges det opp til aktiviteter på de ulike stedene. Sempler Holte nevner i fleng:

– Hos oss på Domkirkeodden

blir det åpning av en utstilling i forbindelse med revolusjonsjubileet. I urtehagen blir det muligheter for å få høre mer om «Heks og sex», om urter som ble brukt på sopelimen for å øke utholdenheten under akten, og urter som kunne brukes for å skjule sex utenfor ekteskap, sier Sempler Holte med latter i stemmen, før han inviterende legger til:

– Det finnes urter for det meste!

Dans og musikk

Det blir konserter og musikkopplevelser på flere av stedene. Jernbanemuseet inviterer til perrongdans med Twins, og på Migrasjonsmuseet blir det latinamerikanske rytmer med Lost Gjøvikanos og Hamar Salsaklubb.

Det blir også musikalske toner på Domkirkeodden.

Kirsten Flagstad Museum har utdrag fra cabaréten «Kirsten Flagstad på Chat Noir», og det blir mulighet til å høre noen etterlengtede «Sommertoner».

– I fjor var det veldig populært med opramaskeverksted, så den suksessen gjentar vi også i år, sier Sempler Holte.

En annen suksess de gjentar er Kunstbannkens mulighet for å få portrettert seg selv av kunstner Jon Olav Helle i Kunstbanken.

– I fjor satt han til klokka ett på natta og tegnet folk. Han rakk nesten ikke gå på do en gang. Han måtte vi bare få tilbake, sier Sempler Holte.

I tillegg kommer performancekunstner Liv Reidun Brakstad for å gi en tilnærmet kontinuerlig opptreden blant publikum, samtidig som utstillingen «In my garden» med Julie Skarland åpner.

Veteranbusser

Mellom opplevelsene settes det opp veteranbusser som transporterer publikum rundt.

Erfaringene fra i fjor tar de til seg og har gjort noe med.

– Det er veldig sjarmerende med veteranbusser som kjører rundt og frakter passasjerer, men det ble litt vanskelig å holde rutene da bussene plutselig måtte stoppe for å fylle olje, ler Sempler Holte.

Derfor har de organisert seg med flere busser i år, og målet er at man maks skal vente et kvarter for å ta buss til neste attraksjon.

– I beste fall er vi litt bedre enn vi ønsker å være, håper Sempler Holte og inviterer alle til en annerledes kveld på museene.