Tidligere år har leder for AnJazzfestivalen, Anja Katrine Tomter valgt å slippe én og én artist etter hvert som de har blitt klare for AnJazz. I år har hun valgt en annen måte å presentere programmet på.

– Vi har invitert Come Shine, de ypperste av Norges jazzmusikere til Hamar for å ha konsert. Før de går på scenen blir det en videopresentasjon hvor vi slipper hele programmet for årets AnJazzfestival, sier Tomter og håper det knytter seg en viss spenning til avsløringen.

Noe for enhver

Tomter holder kortene tett til brystet hva angår artistene som kommer, for alt holdes hemmelig fram til lørdag. Allikevel setter hun noen ord på helheten i programmet.

– Hvis det ikke er noe for enhver smak i år, så vet ikke jeg. Det blir både kjente og mindre kjente. Jeg føler vi har klart en kombinasjon mellom nasjonale og internasjonale artister, i tillegg til at vi har et bredt spekter innen sjangre, sier Tomter og ramser opp alt fra stille og rolig jazz til soul, funk, blues og ikke minst jazz med stor underholdningsverdi.

Kan få spellemann

Gruppa som kommer for å ha konsert på slippdatoen har tatt et bevisst valg om heller å være på Hamar enn å mulig motta en spellemannspris. Come Shine er nemlig nominerte i jazz-kategorien til den gjeve prisen, men synes det er større verdi å møte det trofaste publikummet sitt.

– Det er det intime møtet med publikum vi lever av og lever på, selv om det hadde vært artig å få en positiv beskjed mens vi står på scenen i Hamar, smiler vokalist Live Maria Roggen.

Inspirert og gira

Gruppa Come Shine har tidligere spilt på AnJazz og ser nå fram til å presentere en variert konsert for publikummet.

– Vi er inspirert og gira, og spiller både nytt repertoar, låter fra albumet fra 2014 og kanskje et par låter fra albumet som er spellemannsnominert, sier Roggen og håper å få se mange hamarsinger på lørdag.