Under tittelen «Hedmark rundt med kryss(#) og b» skal ensemblet Zienerfilharmonien ta med publikum ut på en reise i Hedmarks musikalske landskap slik det kunne høres ut på siste halvdel av 1800-tallet.

Sammen med Zienerfilharmonien – bestående av Maren Bjørnstad, fiolin, Halvard Bjørkås, gitar, Morten Sand, trekkspill, Morten Strypet, kontrabass og Torgeir Ziener, klarinett – vil vi også få høre folkemusikeren Margrete Nordmoen.

Margrete har sin folkemusikkutdannelse fra Høgskolen i Telemark og Universitetet i Trondheim og er opptatt av å formidle den vokale tradisjonsmusikken i Hedmark. Dette har hun gjort gjennom prosjekter som «Syng Folkesang»!. Hun har medvirket på flere CD-innspillinger blant annet. «Østerdalsmusikk» og «Julestemmer».

– Ved denne konserten vil hun gi til beste et utvalg av sitt rikholdige repertoar av folkeviser fra vårt langstrakte fylke. Her blir det derfor å høre musikk i de forskjelligste stemninger – fra stillferdige bånsuller til lystige galopper! lokker Torgeir Ziener.