Ungdom fra hele fylket fikk dele to millioner kroner når Sparebanken Hedmark delte ut sitt talentstipend på lørdag.

– Vi har mange talenter innen ulike idrettsgrener og kunstarter i regionen vår, og som bank er vi opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Gjennom talentstipendet får vi anledning til å synliggjøre talentene, og bidra til at de kan utvikle sine ferdigheter videre, sier administrerende direktør i Sparebanken Hedmark, Richard Heiberg i en pressemelding.

En jury har avgjort hvem som har fått 25.000 kroner, 35.000 kroner eller 50.000 kroner. En av mottakerne av stipendet var musikalartisten Vanja Lie Wagenius fra Hamar. Hun fikk 25.000 kroner og ser for seg at disse pengene skal gå med på å dyrke talentet videre.

– Jeg trenger all den hjelp jeg kan få, og vil først og fremst bruke stipendet på danseklasser og sangtimer, sier Lie Wagenius, som er nyutdannet fra Musikkteaterhøyskolen.

– Mitt store mål på sikt er å få en rolle på Det norske teater, sier den nybakte prisvinneren.

Disse Hamarsingene fikk stipend

Anders Torgunrud Røshol, musikk, sang - 50.000Kasper Skullerud Værnes, musikk, sang - 50.000Siri Kval Ødegård, musikk, sang - 50.000Vanja Lie Wagenius, teater, dans, drama - 25.000Guro Sørbø Midtun, design - 25.000Jonas Usterud Rønningen, musikk, s