Gå til sidens hovedinnhold

Storoppsetting i påsken

Artikkelen er over 4 år gammel

Nor-Døst er tilbake og setter i år opp konserter i både Hamar og Tynset.

(Østlendingen)

Nor-Døst gir seg aldri, og denne påsken lokker de med konserter i Hamar Teater og i Tynset kulturhus i løpet av påskeuka.

I fjor markerte de 20-årsjubileet med en «cover av seg selv» for stappfulle hus, og i år er de tilbake med en ny produksjon og med mange kjente musikere.

Egne arrangementer

Under tittelen «Blood, Sweat & Beat(les)» skal Nor-Døst sette sammen jazzrockfusion-musikk fra Beatles og Blood, Sweat & Tears i egne arrangementer og med egne vrier.

– De to gruppene har ikke noe med hverandre å gjøre direkte, men var samtidige stilskapere som satte arrangement og produksjon minst like høyt som melodi og tekst, slik at låtene ble noe mer enn «bare en låt», sier primus motor for oppsettingen gjennom de over tjue årene, Kåre Nordseth.

Sangertrio

Nor-Døst denne gangen består av sangtrioen Torkil Storli, Elisabeth Erlien Ruud og Unni Strypet Ligård som for tiden bor på Hamar alle sammen, selv om de er fra Nord-Østerdal.

Tynsets gitarguru Knut Solvang møter en like dyktig gitarguru fra Tangen, Ole Ronny Tyseng, og sammen med tangenteksperten Helge Flatgård fra Tolga/Oslo sørger de for masse vellyd. På bass er Simen Wie fra Espa, som studerer jazz på Musikkhøgskolen.

Slagverk trakteres av det unge fenomenet Alf Kippersund Nordseth fra Tangen.

– Mange husker han fra jubileet i fjor, og han er jo egentlig født inn i Nor-Døst med tanke på opphavet, smiler Nordseth.

I tillegg stiller det opp en solid blåserrekke bestående av Olav Slagsvold fra Romedal på saksofon, Tom Erik Antonsen fra Moelv på trompet og Kåre Nordseth fra Tynset/ Tangen på trombone. Vellyd skrus som alltid av Pål Terje Antonsen fra Kongsvinger.

Over 100 er solgt

Nor-Døst gjorde en helaften med Beatles-låter i 2003, og noen av arrangementene fra den gang tas opp igjen nå.

– Musikken til Blood, Sweat & Tears er ny i Nor-Døst-sammenheng, men mange har hatt et forhold til disse låtene lenge, sier Nordseth.

Konserten spilles i Hamar Teater tirsdag 11. april, før storsalen i Tynset kulturhus er stedet å være onsdag 12. april.

– Foreløpig er det kun satt opp én konsert i kulturhuset så det er ikke sikkert at publikum skal vente så lenge på å kjøpe billetten, sier Nordseth, som mener dette kan være en fin start på påskehelgen for både fastboende og turister.

Mandag formiddag var det allerede solgt over 100 billetter til konserten i Tynset kulturhus.

Kommentarer til denne saken