Jubilerer for 25 år

Damenes aften: Dagens besetning i koret, med dirigent Erland Dalen til venstre.Alle Foto: privat

Damenes aften: Dagens besetning i koret, med dirigent Erland Dalen til venstre.Alle Foto: privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hamar-koret Damenes Aften inviterer hamarsinger på jubileumsfest på lørdag.

DEL


Både en matiné og en kveldsforestilling er satt opp på lørdag. Damene skal mimre tilbake på gode opplevelser gjennom 25 år og dirigent Erland Dalen er klar for å ta publikum gjennom et stort spenn av sanger.

– Damenes Aften har gjennom 25 år vært på utrolig mange turer, konkurranser og prosjekter, så denne konserten blir å by på variert korsang sammen med et orkester på syv mann, sier Dalen.

Koret har valgt å lage en audiovisuell forestilling hvor det i tillegg til framføringer blir visning av ulike opptak gjort av koret, samt en liten utstilling med både premier, plakater og andre ting som har blitt samlet på gjennom korets levetid.


Startet med ungdomskor


Damenes Aften er et utspring av et ungdomskor som Erland Dalen startet opp i Hamar i 1991. Interessen for ungdomskoret var enorm, og rundt 100 jenter fra 12 til 25 år meldte sin interesse.

– Jeg oppdaget at det var en del jenter som hadde et ønske om å synge mer, og på et høyere nivå. Derfor startet jeg opp Damenes Aften i 1992, forteller Dalen.

Og navnet, det ble valgt fordi det var så mange andre kor med typiske latinske navn.

– Vi hadde lyst på et navn som skilte seg litt ut fra de andre kornavnene, og endte dermed opp med det vi heter i dag, sier Dalen.


Høy kvalitet


Koret har hele tiden hatt som mål å være et kor som leverer god kvalitet, og som tar de ulike musikkstilene på alvor.

– Vi har opptaksprøver for å være med i koret, og vi skal ikke være mer enn rundt 20 personer. De som har vært med i koret har vært veldig flinke og dedikerte, og de har jobba hardt. Man kan nesten si at Damenes Aften har blitt en livsstil, sier dirigenten.


Har engasjert mange


Damenes Aften har gjennom sine 25 år betydd mye for mange i Hamar og omegn. Dalen har regnet seg fram til at julekabaretene deres har vært sett av over 20.000 personer. Prosjektkorene de har stått i bresjen for har trukket ikke mindre enn 17 fulle kulturhus.

– Jeg tror vi har betydd mye for rekrutteringen til korsang i området, sier Dalen.

Selv om dirigenten beskriver Damenes Aften som et slags livsverk mener han også det er viktig å kjenne sin besøkelsestid som dirigent. På spørsmålet om hvordan koret ser ut de neste 25 årene svarer Dalen lattermildt at han ikke ser for seg selv som dirigent hvis han må trilles inn på øvelse.

– Damenes Aften er i seg selv et kor som bør være livskraftige i mange flere år. Det er et veldig hyggelig kor, og det er mange flinke folk her. Selv har jeg mange prosjekter rundt om i verden, men det er jo hyggelig å ha dette koret. Det er mange muligheter framover, sier Dalen og holder mulighetene åpne. Men først og fremst fokuserer han på konserten førstkommende lørdag.

– Vi inviterer publikum med på en reise gjennom 25 år, sier Dalen.


Artikkeltags