Gå til sidens hovedinnhold

– Kulturhuset ble viktigere enn vi turte å håpe på

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi kan snakke om en tidsregning i Hamar, før og etter at kulturhuset ble bygget, sier Hamar-ordfører Einar Busterud.

Byens befolkning støttet helhjertet opp om feiringen av storstua på Stortorget. Over 3.000 valgte å besøke den store 5-årsfesten i Hamar kulturhus mellom torsdag og søndag.

– Heidundrende fest

For mange ble høydepunktet nattshowet Midnight Burlesque, der man forvandlet Kirsten Flagstad-salen til en eksotisk arena med dans og akrobatikk, og i tillegg bød på en masse interaktive publikumsopplevelser.

Andre glemmer nok ikke Karpe Diem-konserten søndag, som fylte samme salen til randen.

Det ble i det hele tatt godt besøk på alle de store og små arrangementene inne i kulturhuset.

Ordfører Einar Busterud deltok på så mye han klarte.

– Fantastiske opplevelser og en strålende feiring. Barna fikk, ungdommen fikk, voksne fikk og eldre fikk. Her var det noe for alle. En heidundrende fest med 72 arrangementer på 72 timer, sier Busterud.

– Hva har kulturhuset betydd for Hamar?

– Kulturhuset ble viktigere enn vi turte å håpe på. Fremtidens historikere vil snakke om tiden før og etter at kulturhuset ble bygget. Det betyr mye, også langt utenfor funksjonen huset har for kulturlivet i regionen. Huset er også en magnet for tilflyttingen til Hamar, sier Busterud.

Testet grensene

Kulturhusleder Terje Gloppen og hans medarbeidere hadde en svært hektisk langhelg:

– Alt av mannskaper har vært på vakt. Vi har vært i overkant når det gjelder arbeidstidsbestemmelser, men en gang hvert femte år bør man kunne klare å lage en skikkelig burdagsfest, sier Gloppen og smiler.

– Ikke fristet til å gjøre dette årlig?

– Vi kan ikke gjøre det. Men vi har fått testet kulturhuset ut til ytterste tålegrense og sett at det går an.

– For meg har det vært hyggelig å ta imot alle tilbakemeldingene fra publikum, om at dette har vært en sydende vulkan av positiv aktivitet. Vi trodde kanskje selv at vi hadde lagt et litt for ambisiøst løp, men folk kom. De arrangementene som vi ikke hadde noe topp forhåndssalg av billetter på, kom det likevel folk i døra og kjøpte inngang.

– Hva vil du si at kulturhuset betyr for byen vår?

– Jeg tenker at kommunen skal være fornøyd med investeringen.

– De fikk valuta for pengene.