«Hold dere inne» formanes det fra regjeringshold og i takt med den slags anbefalinger dreneres kulturlivet gradvis for levedyktighet. I tillegg sitter det mange folk hjemme som virkelig ønsker å gå ut på noe, som vil føle noe annet enn frykt og angst. Med dette som bakteppe settes nå «Kulturhusets julespesial» opp med premiere torsdag 26. november.

Feelgood juleshow

Programansvarlig på kulturhuset Mocci Ryen vil ikke røpe altfor mye av det som skal foregå på scenen, men kan avsløre at det er et slags hybridshow.

– Vi har et husband, men det er ikke en konsert. Det er heller ikke et show, men en god blanding. Det er ca. 30 aktører i sving og alle de involverte er fra regionen her og har tilknytning til Hamar. Dette blir et feelgood juleshow som skiller seg litt ut i mengden og det føles riktig å legge dette til byens hjerte, forteller Ryen.

Det vil også bli satt opp forestillinger fredag og lørdag. Er det interesse for det kjører de inn en på søndag også.

Tar ansvar

– Vi på kulturhuset skal ikke bare selge billetter og tjene penger, vi har også et ansvar for at kulturnæringen lever videre. Det er liten tvil om at denne bransjen blør og har gjort det lenge, og vi ønsker å involvere de som har hatt det vanskelig, sier Ryen.

– Det er også et folkehelseperspektiv i det å holde ting åpnet slik at folk kan få noen gode opplevelser i livet, sier Kulturhus leder Terje Gloppen.

Gode rutiner

Betenkeligheten mange har til å frekventere kulturarrangementer nå om dagen er i all hovedsak knyttet til smittevern og på dette området mener kulturhuset at de er gode.

– Vi har mye plass og synes ikke det er så vanskelig å etterleve retningslinjene og jeg tror heller ikke publikum opplever det som veldig strikt. Her har vi et vertskap som tar imot folk i foajeen, viser dem plasser og forteller hvordan det fungerer. Publikum sluses også ut en annen veg enn de kom inn slik at det aldri blir opphopning av folk. Vi har fått tilbakemeldinger på at publikum føler seg godt ivaretatt her, sier Gloppen.